INSPEKTOR "KRTICA" RADIO ZA BELIVUKA? Tužilac predlaže da se slučaj inspektora Božidara Stolića pripoji optužnici protiv zloglasne ekipe

E. H.

11. 12. 2021. u 08:00

NEKADAŠNjI inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije Božidar Stolić (35) i mladi Beranac Filip Golubović (25) našli su se na spisku članova grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, protiv kojih je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podiglo optužnicu!

ИНСПЕКТОР КРТИЦА РАДИО ЗА БЕЛИВУКА? Тужилац предлаже да се случај инспектора Божидара Столића припоји оптужници против злогласне екипе

Foto: Jutjub/Printskrin

Prema saznanjima "Novosti", protiv Stolića i Golubovića, za koje je u petak podnet optužni predlog za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, moguća je i nova krivična prijava za teže zločine!

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić predložio je sudu da se postupci protiv nekadašnjeg inspektora i Beranca spoje sa već postojećim protiv Belivukove i Miljkovićeve grupe, kako bi se vodio jedinstven proces. Stolić je, pored toga, optužen i za zloupotrebu položaja.

Kako je saopšteno, sumnja se da je Stolić u periodu od januara 2020. do 10. juna ove godine obaveštavao kriminalnu grupu Belivuka i Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavanja krivičnih dela ove organizovane mafijaške ekipe. Tvrdi se da je te informacije dostavljao Goluboviću, a on dalje prenosio pripadnicima grupe, kao i čelnicima "kavačkog klana".

O povezanosti Stolića i Filipovića počelo je više da se govori tokom istrage nestanka, a sada se zna da je reč o ubistvu, mladića iz Resnika Gorana Mihajlovića. Inspektor i mladi Beranac upoznali su se maja prošle godine prilikom hapšenja. Kod Golubovića je tada pronađen pištolj bez dozvole i 30 grama kokaina.

- Navodno, Stolić je tada odlučio da otpočne operativnu saradnju sa njima - navodi sagovornik "Novosti" iz istrage. - Dobijao je neke podatke o dilerima i putevima droge, a zauzvrat mu je policijski inspektor proveravao da li ima potragu on ili neko ko je njemu blizak. Ipak, ta saradnja je postala jako prisna kada se saznalo da Golubović ima veze sa kidnapovanjem Mihajlovića aprila 2019. godine. Uloga Filipa Golubovića u ovoj otmici, ali i njegova saznanja o zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jako su zanimali Stolića.

Prošle godine, policijski inspektor je došao i u kontakt sa majkom nestalog mladića Sanjom Mihajlović, od koje je saznavao informacije do kojih je ona dolazila svojom internom istragom u traganju za sinom.

- Stolić je, inače, istraživao nestanke, za koje se sumnjičila Belivukova i Miljkovićeva kriminalna ekipa, a jedan od tih je bio i Mihajlovićev. Navodno, Filip mu je davao informacije o tim slučajevima, posebno o nestanku ovog mladića iz Resnika - ističe naš izvor.

Interesantna je i činjenica da je Stolić bio u grupi inspektora koja je uhapsila Marka Miljkovića 4. februara ove godine, ali i da je učestvovao u pretresu prostorija ove ekipe ne samo u Beogradu, već i u Pančevu i okolini.

Prema poslednjim operativnim informacijama, Golubović se dovodi u direktnu vezu sa nestankom Gorana Mihajlovića. On ga je poslednji put video, a kako se sumnja i namamio je ovog mladića. Mihajloviću se od tada gubi svaki trag. Najnoviji rezultati istrage ukazuju da su njegov nestanak, kao i smrt, direktno povezani sa ekipom Belivuka i Miljkovića.

Sada su i Stolić, kao i Golubović, okrivljeni da su deo ove mafijaške grupe i da su im pomagali, svako na svoj način, u činjenju krivičnih dela. Nekadašnji policijski inspektor se u prvim susretima sa tužiocem branio ćutanjem. Kod svojih kolega u SBPOK je negirao krivično delo.

Svoju saradnju sa Golubovićem je pravdao željom da se sazna istina o nestalim mladićima, kao i da ga, navodno, privoli da svedoči protiv Belivuka i Miljkovića, jer je o njihovim poslovima i zločinima znao dosta. Ipak, na poligrafu je pao na pitanjima o tome da li je primao novac i odavao informacije, koje predstavljaju službenu tajnu.

Interesantno je da su Belivuk i Miljković, na pitanja o saradnji sa Stolićem, odgovorili istovetno. Tvrdili su da je reč o "trojanskom konju", koji se na silu gura u "njihov predmet", kako bi ih kasnije tokom sudskog procesa namestio.

POKUŠAJ IZNUDE U POŽAREVCU

VIŠE javno tužilaštvo u Požarevcu protiv Stolića vodi istragu zbog sumnje da je prinudom pokušao da preuzme ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina. Postupkom su obuhvaćeni i pripadnik BIA, M. K., kao i Slađan Konstantinović, rođeni brat nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" Ninoslava Konstantinovića, kome se gubi trag nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine. Ovoj trojci je 22. novembra, požarevački sud produžio pritvor za mesec dana.

Nakon njihovog hapšenja, policija je saopštila da se sumnja da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda lokal za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu. Kada je oštećeni to odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da to više nije njegov, već njihov objekat.

HAPŠENjE ZA UBISTVO KAPETANA

CRNOGORSKA policija uhapsila je Petra Đurovića (34) zbog sumnje da je kao saizvršilac učestvovao u otmici i ubistvu Mila Radulovića, zvanog Kapetan. Pored toga, na teret mu se stavlja i stvaranje kriminalne organizacije.

Đurović je, kako saznajemo, uhapšen u jednom podgoričkom lokalu. Prema informacijama koje smo dobili, sumnja se da je čuvao otetog Radulovića u više navrata, i to od 14. oktobra do 21. decembra prošle godine, kada je, prema tvrdnjama tužilaštva ovaj ubijen.

Za otmicu Radulovića osumnjičeni su Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, kao i drugi pripadnici "kavačkog klana". Na teret im se stavlja da su tog 14. oktobra, nakon što su ilegalno ušli na teritoriju Crne Gore, upali u kuću u Spužu, u kojoj su se u tom trenutku nalazili Radulović, Adis Spahić i Damir Hodžić. Odmah s vrata otvorili su vatru i usmrtili Spahića i Hodžića, dok su Kapetana oteli i odveli na drugu lokaciju.

Do sada nije bilo poznato da li je Kapetan definitivno ubijen, iako su svi dokazi, razgovori i fotografije, koje je Belivukova grupa razmenjivala među sobom i sa "kavčanima", upućivali na to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)