JATACI POMAGALI U BEKSTVU: Detalji hapšenja osumnjičenog za ubistvo kod Kruševca, kod njega pronađen i pištolj (FOTO+VIDEO)

S.BABOVIĆ

07. 12. 2021. u 20:26

POLICIJA iz Kruševca locirala je i uhapsila Slavišu Panića(45), osumnjičenog za ubistvo Radislava Aksentijevića(55), u selu Mudrakovac, kod Kruševca, saznaju „Novosti“.

ЈАТАЦИ ПОМАГАЛИ У БЕКСТВУ: Детаљи хапшења осумњиченог за убиство код Крушевца, код њега пронађен и пиштољ (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na detaljnoj rekonstrukciji putanje bekstva od trenutka kada je, kako se sumnja, u selu Kaonik upucao Aksentijevića, u petak oko 20,30 pa sve do danas, radilo se intenzivno. Vrlo brzo se, prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, ispostavilo da je u bekstvu Panić imao i podršku i to najmanje od jedne osobe, od prijatelja u Velikom Šiljegovcu, selu pored Kaonika. Za sada nema zvanične potvrde da je neko od eventualnih pomagača zadržan.

Osim što je pronađen pištolj kojim je, kako se sumnja, izvršeno krivično delo, nađeno je i vozilo „sitroen“, korišćeno pri bekstvu.

- U toku je intenzivan rad na ispitivanju te logistike osumnjičenog, kao i njegov put od Kaonika i Ribarske reke, sve do Mudrakovca, koji se nalazi na sasvim suprotnoj strani teritorije grada - navodi nezvanično izvor „Novosti“.

Paniću je u međuvremenu određena zadržavanje i očekuje da se da uz krivičnu prijavu bude priveden i saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu. Policija ga tereti da je Aksentijeviću tog 3. decembra na seoskom putu, hicima iz pištolja naneo prostrelne rane u predelu stomaka. Nesrećni čovek preminuo je na mestu.

Foto: S. Babović

Kako su „Novosti“ pisale, krvavim epilogom završio se susret na putu na periferiji Kaonika kod Kruševca ,sada pokojnog Radislava Aksentijevića (55)i osumnjičenog za ubistvo Slaviše Panića (45). Tu su žrtva i osumnjičeni imali zakazan nastavak rasprave posle svađe oko poljoprivredne mehanizacije i pokvarenog kompresora, nešto ranije u lokalu. Meštanin Kaonika M.G. ubedio je tada Radislava da odu kući, što je ovaj i učinio.

Ipak,susret je već bio zakazan. Ponosan, Radislav nije mogao da pređe preko uvreda, koje mu je sasuo Slaviša i rešio je da se, ipak nađe s njim, na ranije dogovorenom mestu. Nezvanična saznanja upućuju i na to da je M.G. u jednom trenutku čak pozvao Panića kako bi njega uspeo da ubedi da ne odlazi na sastanak, kada već Aksentijevića nije mogao da odgovori. Pretpostavlja se da, na žalost, niko nije hteo da popusti.

- Postoje indicije da osumnjičeni nije ni napuštao vozilo, već da je poznanika upucao sedeći za volanom, posle čega je pobegao -navodi nezvanično izvor „Novosti“. - Žrtvi nije bilo spasa.

Kako je za „Novosti“ posvedočio Slavoljub Tomić, meštanin koji živi pored mesta gde se odigrala krvava drama, pucnji su odjeknuli jako.

- Čuo sam tri puta da je puklo, ali nisam znao šta je to. Posle se ispostavilo da su hici - navodi Tomić. - Moj sin se vratio sa posla negde oko jedan sat i otišao tamo niz put da vidi šta se sve dešava. Tada su već Rašino telo spremali za transport. Njegoca kola ostala su tu do subote ujutro.

Policija je odmah pronašla dve čaure,a za trećom se nastavila potraga. U porodici Panić rečeno nam je da Slavišu nisu videli.

- Sve što je radio u životu,moj otac je radio za porodicu i za celo selo – rekla je za „Novosti“ neutešna Nevena Aksentijević, koja je sa porodicom sahranila oca u ponedeljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)