"NOVOSTI" SAZNAJU: Ovo je DŽonićev iskaz, evo kako se branio osumnjičeni za ubistvo Đokića

J. ĆOSIN

05. 11. 2021. u 07:31

BRAĆU Kostadina i Konstantina sam upoznao 15 dana pre ubistva. Dali su mi poseban mobilni preko kojeg smo komunicirali. Jedan od njih je pucao u Đokiće. Gorivo sam točio jer mi je trebalo zbog kosilice...

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ово је Џонићев исказ, ево како се бранио осумњичени за убиство Ђокића

OSUMNjIČEN Goran Džonić, Foto Privatna arhiva

Ovako se, između ostalog, juče branio Goran Džonić pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu, gde je četiri sata saslušavan kao glavnoosumnjičeni za ubistvo porodice Đokić. On je pred tužioca doveden kako bi ponovo odgovarao na pitanja o zločinu koji je potresao ceo region, međutim, i ovoga puta bio je kontradiktoran, nesiguran, menjao je iskaze, a ljude koje je označio kao saizvršioce dan ranije nije mogao da prepozna u potpunosti.

- Sve vreme tokom saslušanja se grčio, ponašao se kao da je bolestan i to sve u cilju da pokaže svoju fizičku nesposobnost da je u stanju da izvrši ubistva za koja se tereti. U jednom trenutku je čak počeo i da preti kako će razbiti glavom o zid, da bi navodno najviše voleo da okonča život. Već u drugom momentu bio je hladnokrvan, manipulatorski nastrojen, bez trunke empatije, kajanja, žaljenja – tvrdi naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, Džonić je priznao da je bio na mestu ubistva te noći, ali i da je on samo "tipovao" rođake.

- Za taj svoj učinak je navodno dobio samo 10.000 evra, kako je rekao, koliko mu je i bilo potrebno da vrati dugove. Kada je upitan da opiše zločin, Džonić se zgrčio i rekao da se ne seća tačno kako je to izgledalo, izjavio je da ima crnu rupu. Na sledeće pitanje koliko je pucnja čuo, Džonić se zbunio. Prvo je rekao četiri, ali se posle ispravio i rekao samo jedan. Kako je objasnio, nakon tog prvog pucnja se udaljio – objašnjava naš sagovornik, pa dodaje da je situacija u sledećem trenutku postala još bizarnija.

- Na pitanje sa koliko je metaka ubijen Goran Đokić, glavnoosumnjičeni je odgovorio sa jednim, a u tom trenutku se čak i nasmejao, ne pokazujući nikakvu empatiju prema ubijenim rođacima.

On je kao egzekutora osumnjičio jednog od braće Milošević, koji je navodno sve odradio sam, dok je drugi brat navodno bio u autu sa prijateljem koji ih je vozio i Džonićem.

-  Na prvom saslušanju je tvrdio da je taj koji je pucao ćelav, krupan i mišićav i da ima tetovažu u boji, a već juče nije mogao da se seti kako izgleda njegova tetovaža, a na prepoznavanju je pokazao na brata koji nije ćelav. Govorio je da su strašni, opasni, kriminalci, uvek šetaju u grupi. Kako je izjavio, hteo je da prizna da je on počinio ovaj zločin samo kako ne bi oni ubili još nekoga. Taj pištolj što je pronađen, Džonić je rekao da ga je kupio na crno. Kupio ga je, kaže, zbog bezbednosti roditelja i porodice, jer su mu pretili da će mu pobiti celu porodicu i sinove.

Poznanstvo, makar po verziji Gorana Džonića, između njega i ostalih osumnjičenih traje svega nekoliko dana.

- Rekao je da se znaju tačno 15 dana pre nego što se dogodio zločin. Takođe, izjavio je da su braća Jojke znale da ima pištolj, a na pitanje Tužioca kako je moguće da su znali posle samo 15 dana poznanstva, Džonić se branio ćutanjem.

Kako tokom istrage nije utvrđeno da je između prvoosumnjičenog Džonića i lica koja je on optužio bilo komunikacije putem telefona, Džonić je imao spreman odgovor.

- Kako je rekao, Konstantin mu je dao mobilni telefon marke Nokia, ali se ne seća modela. Model je star preko 20, 25 godina, a dobio ga je desetak dana pre ubistva i služio je isključivo za komunikaciju vezanu za sam zločin. Nakon izvršenja likvidacije cele porodice, telefon mu je oduzeo upravo jedan od braće – otkriva nam sagovornik.

Kako dalje dodaje, o većoj količini benzina koju je kupio dan uoči ubistva, Džonić se pravdao pedantnošću.

- Rekao je da je benzin točio zbog kosilice, jer on ne dozvoljava da trava mnogo poraste, a on voli da održava imanje. Nakon toga su puštene slike sa mesta gde je nađen novac, što je Džonićevo imanje, gde se u pozadini vidi zapušten voćnjak sa travom skoro do kolena. Na te slike on takođe nije imao komentar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - NIJE PUCANO IZ MOG PIŠTOLjA: Advokat o Džonićevoj izjavi u Tužilaštvu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POLICIJA PS NOVI BEOGRAD PRIVELA NASILNIKA: Napao  dete i prolaznika