UPAO U MENJAČNICU ĐOKIĆA SA METALNOM ŠIPKOM: Još uvek se nagađa motiv ubistva - policija proverava svaki detalj iz prošlosti

J. Ćosin

19. 10. 2021. u 09:00

ISTRAŽITELjI iz Niša, Aleksinca i Beograda danonoćno rade na pronalaženju ubice tročlane porodice Đokić.

УПАО У МЕЊАЧНИЦУ ЂОКИЋА СА МЕТАЛНОМ ШИПКОМ: Још увек се нагађа мотив убиства - полиција проверава сваки детаљ из прошлости

Foto Privatna arhiva

Još uvek se samo nagađa da li je za ovaj nezapamćeni zločin jedini motiv bilo koristoljublje. Razni stručnjaci danima su komentarisali šta sve može da bude motiv, ali se do sada ništa ne može reći sa sigurnošću. Prema zvaničnim podacima, Goranovu menjačnicu je pre četiri godine pokušao da opljačka meštanin Zoran S., koji je zbog ovog krivičnog dela odrobijao svoju kaznu. 

Kako stoji u presudi Višeg suda u koju smo imali uvid, Zoran je jula 2017. godine oko 14.20 u uračunljivom stanju sa fantomkom na glavi došao do menjačnice „Liki“, držeći u desnoj ruci metalnu šipku dužine 40 cm, a u levoj ruci ručnu bombu M-75 „kašikaru“, koju je neovlašćeno nosio.

- Utrčao je u menjačnicu u nameri da oduzme novac od Gorana Đokića koji se nalazio za pultom i sređivao novčanice u kasi u ukupnoj vrednosti od oko 600.000 dinara u različitim valutama i upotrebio silu, tako što je Goranu najpre zadao jedan udarac u glavu metalnom šipkom, nakon čega se oštećeni zateturao i naslonio na zid iza pulta. Onda je ušao u prostor iza pulta i nastavio da Gorana naizmenično udara metalnom šipkom i ručnom bombom po glavi i telu, usled čega je oštećeni zadobio povredu u vidu razderno nagnječne rane 6 cm, dok je sve vreme pružao otpor i dozivao pomoć, te je u jednom trenutku uspeo da uhvati okrivljenog za ruke, kada je ovaj ispustio metalnu šipku i ručnu bombu – stoji u presudi. 

Rvanje u menjačnici je videla prolaznica i počela glasno da doziva pomoć, što je čuo prolaznik koji je utrčao i uhvatio obema rukama okrivljenog, ali je on uspeo da se i njemu otrgne i pobegne. Okrivljeni je šipku odneo odakle ju je i uzeo, u porodičnu kuću jedne Aleksinčanke, dok je bombu sakrio u gajbu od piva koja je stajala u ostavi u špajzu te kuće, a onda je zatražio od vlasnice jedno metalno bure kako bi zapalio garderobu koju je imao na sebi, pravdajući se da je „ napravio neku glupost“ i da mora da mu pomogne. Uhapšen je iste večeri, a nakon sporazumnog priznanja krivice, za ovo krivično delo robijao je 3 godine i 6 meseci. 

Policija je, prema našim saznanjima, nakon smrti Đokića više puta ispitivala Zorana, ali nisu našli nikakvu sumnju da je mogao da bude odgovoran za ovo delo. 

Podsetimo, inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag, odnosno čaura koja je nađena pored tela zasad ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Trostruko ubistvo se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti ubrzo nakon što su svojim "folksvagen pasatom" krenuli od kuće Goranove majke u Moravcu, a njihova izrešetana i spaljena tela pronađena su šest dana kasnije, 2. oktobra, u ataru sela Moravac. Istog dana u Tešici je nađen i Goranov spaljeni "pasat".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Sahrana porodice Đokić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina