OTAC I SIN SE BRANE ĆUTANJEM: Pritvor Igoru i Vladimiru Božoviću posle izručenja iz Portugalije

S. ĐOKIĆ

20. 07. 2021. u 21:17

IGOR Božović i njegov sin Vladimir, koji su u ponedeljak iz Portugalije izručeni u Crnu Goru, na saslušanju kod predsednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, odbili da odgovaraju na pitanja, uz zahtev da žele da budu ispitani u prisustvu njihovog advokata.

ОТАЦ И СИН СЕ БРАНЕ ЋУТАЊЕМ: Притвор Игору и Владимиру Божовићу после изручења из Португалије

Igor Božović / Foto Printskrin You tube

Kako štrajk advokata traje od 24. maja, njihovom zahtevu nije bilo moguće udovoljiti, zbog čega su Božovići, koji navodno važe za visokorangirane članove "kavačkog klana", nakon uručenog rešenja o pritvaranju, pod jakim merama obezbeđenja, sprovedeni su u spuški zatvor.

Božovići su uhapšeni 13. aprila u jednoj vili u gradu Redondo, po poternicama koje su za njima raspisale crnogorske vlasti. Pretresom objekata, koje su koristili, pronađena su falsifikovana lična dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima. Iz policije podsećaju zbog čega se za njima tragalo.

Igor Božović se potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije - podsećaju iz policije. - On je, kako se sumnja, od početka novembra 2011. godine na području Kotora, Tivta i Budve organizovao kriminalnu organizaciju.

Dok je stariji Božović organizovao poslove, njegov sin Vladimir je, prema tužilačkim spisima, bio zadužen za zastrašivanje žrtava, nabavku oružja i održavanje veza sa članovima kriminalne organizacije.

Igor Božović, je podsetimo, u septembru 2016. godine, kada je izvedena akcija hapšenja članova njegove i grupe Slobodana Kašćelana, bio u spuškom zatvoru po presudi za šverc narkotika. Skoro godinu kasnije, početkom avgusta 2017. nesmetano je napustio zatvor jer je Specijalno tužilaštvo propustilo da od suda zatraži da se Božoviću odredi pritvor.

Grešku tužilaca Božović je iskoristio i pobegao iz zemlje.

DEMANTI

IME Igora Božovića ponovo je bilo prisutno u javnosti nakon imenovanja Dejana Vukšića za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost. Socijaldemokrata Raško Konjević optuživao je Vukšića da je kao advokat zastupao jednog od navodnih vođa "kavčana", odnosno Božovića, što je ovaj demantovao, objašnjavajući da je samo potpisao punomoćje demantija za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MEDVEDEV OŠTAR: Tome se bliži kraj, pukla je ljubav - Poljaci su besni, Evropljani ne žele Ukrajince