BEOGRAĐANIN OSUĐEN NA PET GODINA ZATVORA: U kući kod Kikinde imao laboratoriju droge

R.Š.

15. 07. 2021. u 15:26

VIŠI sud u Zrenjaninu osudio je Beograđanina N.Č. na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog dva krivična dela, jedno je neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a drugo je napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

БЕОГРАЂАНИН ОСУЂЕН НА ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: У кући код Кикинде имао лабораторију дроге

Foto: MUP

Kazna za drugo krivično delo izrečena je jer je opozvana uslovna osuda od godinu dana na koju je N.Č. ranije nio osuđen.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u  Zrenjanu, utvrđeno je da je okrivljeni u toku prošle godine, u jednoj kući u Nakovu kod Kikinde, koju je prethodno kupio za tu namenu, imao laboratoriju za drogu. O toj kući on je postavio uređaje za proizvodnju opojne droge kanabis u veštačkim uslovima, tako što je instalirao uređaje za zagrevanje prostorija, ventilatore, zalivne sisteme, sredstva za đubrenje zako da je niko 1.364 biljaka kanabisa, prosečne visine 70 centimetara i neto mase 18,2 kilograma. Policijski službenici PU Kikinda pronašli su tu kuću u Nakovu i u njoj pronašli opremu u drogue i oduzeli ih. Pored toga, utvrđeno je i da je okrivljeni neovlašćeno držao u velikoj količini  i to 80 grama sasušenih delova biljke kanabis i sedam ručno napravljenih cigareta ispunjenih sasušenim delovima biljke kanabis koje su proglašene za opojne droge. Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu je protiv ovakve presude Višeg suda izjavilo žalbu smatrajući da okrivljenom N.Č. treba da se izrekne kazna zatvora u dužem vremenskom trajanju i to po težoj pravnoj kvalifikaciji, po kojoj je optužen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri