POČELO SASLUŠANJE UHAPŠENIH U "RESAVICI": Vučković, Perović i Vuković u Tužilaštvu za organizovani kriminal

N.B.

17. 06. 2021. u 10:55

U TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal počelo je saslušanje Zorana Vučkovića, Marka Vukovića i Vladimira Perovića, osumnjičenih za malverzacije u Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica".

ПОЧЕЛО САСЛУШАЊЕ УХАПШЕНИХ У РЕСАВИЦИ: Вучковић, Перовић и Вуковић у Тужилаштву за организовани криминал

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su juče Marka Vukovića, Vladimira Perovića i Zorana Vučkovića, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja.

Oni se sumnjiče da su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetili Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara.

Marko Vuković (37) je odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica", Vladimir Perović (37) odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica, dok je Zoran Vučković (52) odgovorno lice "Imperia kompani A3 plus" DOO iz Beograda tereti se za krivično delo pranje novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova.

Inače, Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremić, bio je finansijer Jeremića i njegove stranke na poslednjim izborima, a vodio je i kampanju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)