UIGRANI TIM ZA MALVERZACIJE: Detalji hapšenja u Resavici - čovek Vuka Jeremića u džep stavio milione (FOTO)

Novosti online

16. 06. 2021. u 12:30

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara.

УИГРАНИ ТИМ ЗА МАЛВЕРЗАЦИЈЕ: Детаљи хапшења у Ресавици - човек Вука Јеремића у џеп ставио милионе (ФОТО)

Foto: MUP

Uhapšen je Zoran Vučković, odgovorno lice „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda koji se tereti za krivično delo pranje novca. Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremića i bio je finansijer Jeremićeve stranke na poslednjim izborima.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja uhapšeni su i Marko Vuković (1984), odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica",  i Vladimir Perović (1984) odgovorno lice preduzeća „Rembas trans“ DOO Resavica.

Zoran Vučković je izvlačenjem sredstava iz JP PEU "Resavica" navodno pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 58.000.000 dinara. Sumnja se da je "saradnja" Vučkovića sa rukovodiocima JP PEU „Resavica“ postojala i ranije.

Modalitet dodeljivanja poslova Zoranu Vučkoviću, podrazumevao je raspisivanje tendera od strane JP PEU „Resavica“ i njenih ćerki firmi „Rembas trans“, na čijem je čelu bio Boban Branković iz Despotovca (poznanik Zorana Vučkovića, a koji je takođe uhapšen) i „Đula“ d.o.o., radi nabavke osnovnih sredstava za rad i pružanje usluga, za šta su firme Zorana Vučkovića, kao kompenzaciju preuzimale ugalj, uz precenjivanje vrednosti usluga i cene sredstava, i uz prioritetno preuzimanje većih količina uglja  po povlašćenim cenama (od čije prodaje je kasnije ostvarivao značajnu korist).

Zoran Vučković je bio direktor DSS-a, onda je napustio tu poziciju i počeo je da vodi predsedničku kampanju Vuka Jeremića.

Zanimljivo je da je Narodna stranka, koju je finansirao upravo Vučković, početkom 2021. godine objavila "rat korupciji", fokusirajući se na navodno "prelivanje novca iz budžeta u privatne džepove".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a