ODREĐEN PRITVOR OCU KOJI JE ŠUTIRAO SINA: Muškarac iz Doljevca će biti iza rešetaka 30 dana

Novosti online

09. 06. 2021. u 20:34

ZBOG nasilja u porodici, tužilac u Nišu saslušao je B. L. iz Doljevca i odredio mu pritvor do 30 dana. Pre dva dana u dvorištu Osnovne škole brutalno je pretukao sina na očigled njegovih školskih drugova. Dečak, na sreću, nema vidljivih povreda.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОЦУ КОЈИ ЈЕ ШУТИРАО СИНА: Мушкарац из Дољевца ће бити иза решетака 30 дана

Foto: Printskrin/ facebook

Dok su osmaci u školskom dvorištu proslavljali kraj škole, trinaestogodišnjem dečaku, učeniku sedmog razreda, koji je bio sa njima, u jednom trenutku se pojavio otac. Odmah ga je odveo na stranu i počeo da ga tuče i šutira.

Kako su rekli u školi, radi se o dečaku koji je odličan učenik i sportista i čitava porodica je poznata svima budući da im je starije dete već išlo u tu školu i nikada nije bilo nikakvih problema.

Škola je incident odmah prijavila nadležim službama. Otac dečaka je saslušan u policiji i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

- Ovde je poenta da se pruži sva podrška detetu, da se uključi i spoljašnja mreža, dakle institucije lokalne samouprave i zajedno u sinegriji sa školom da ovu situaciju ublaže. Škole su obučene da reaguju u ovakvim situacijama, pa i u težim situacijama - kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš.

- S obzirom na interes istrage ne mogu da iznesem njegovu odbranu, mogu samo da kažem da se nije iskoristio svojim pravom da se brani ćutanjem, već je izneo svoju verziju odbrane što mu svakako pripada kao pravo - ističe Aleksandra Vujisić, pi-ar Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Otac dečaka sumnjiči se za krivično delo nasilje, za koje je zaprećena kazna dve do osam godina zatvora.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)