SASLUŠAN MILJAN ZA UBISTVO MAJKE: Doneta je naredba - biće podvrgnut lekarskom veštačenju

J.ILIĆ

01. 06. 2021. u 16:58

MILJAN Davidović (25) iz Kovina, uhapšen zbog sumnje da je u porodičnoj kući ubio majku Stanojku Davidović (62), biće podvrgnut lekarskom veštačenju kojim će biti utvrđena njegova uračunljivost i sposobnost da iznese odbranu. Ovo je ishod saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

САСЛУШАН МИЉАН ЗА УБИСТВО МАЈКЕ: Донета је наредба -  биће подвргнут лекарском вештачењу

Foto: Novosti

- Osumnjičeni se tereti za krivično delo teško ubistvo. On je saslušan u prisustvu branioca, doneta je naredba o sprovođenju istrage, i predlog o određivanju pritvora zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti - potvrdio je, za "Novosti", zamenik višeg javnog tužioca, Zoran Antić koji je saslušao mladića.

Tužilac nije mogao da govori o detaljima saslušanja, ali je potvrdio da će on biti upućen na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu kako bi se ustanovilo njegovo mentalno zdravlje.

Prema nezvaničnim informacijama, Miljan je imao ozbiljnih psihičkih problema. Majku je, kako se veruje, psihički i fizički zlostavljao i pre tragedije. Navodno, bio je agresivan i prema ostalim članovima familije. Međutim, ovo maltretiranje nikada nije prijavljeno policiji. Majka je, kako saznajemo, imala strah od sina, i zbog toga često nije boravila u kući.

Šta se tačno dogodilo u noći ubistva, između 29. i 30.maja u ovom trenutku ne znaju ni policija ni tužioci, jer osumnjičeni sin nije ponudio objašnjenje na saslušanju.

Rođaka i sestra pokojne Stanojke pozvale su policiju 30. uveče uplašene jer je nisu videle celog tog dana. Policija je zatekla Miljana u kući, a telo žene nađeno je iza kuće, u pomoćnoj prostoriji, koja se nalazi iznad podruma. Pretpostavlja se da je ubistvo ovde i počinjeno.

Iako rezultati obdukcije još nisu stigli u tužilaštvo, saznajemo da je nesrećna žena imala višestruke povrede glave i tela, nanete najverovatnije udarcima rukama, nogama i raznim predmetima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)