ESTETSKIM TRETMANIMA UNAKAZILA 11 OSOBA: Oglasilo se Tužilaštvo u slučaju uhapšene nadrilekarke

N. B.

01. 06. 2021. u 13:15

OLGICA M. , osumnjičena da se bavi nadrilekarstvom, privedena je danas u trenutku kada je pokušala da pređe granicu sa Hrvatskom.

ЕСТЕТСКИМ ТРЕТМАНИМА УНАКАЗИЛА 11 ОСОБА: Огласило се Тужилаштво у случају ухапшене надрилекарке

Foto: Instagram

Nakon njenog hapšenja, oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.


- Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje O. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična dela Teško delo protiv zdravlja ljudi i Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, a koja će u roku od 48 časova biti saslušana u prostorijama Prvog OJT. Postupajući po krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja R. Srbije kao i po prijava oštećenih, u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd – UKP Prvim odeljenjem ( Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala ), Tužilaštvo je izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih  pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno - saopšteno je iz Tužilaštva.

- Takođe je utvrđeno da je u dužem vremenskom periodu osumnjičena u „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br. 8 pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga. Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik javnog tužioca će odlučiti da li će protiv osumnjičene O.M. podneti predlog za određivanje pritvora. Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke - stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost