POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA OBUKA: Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka (FOTO)

Novosti onlajn

13. 07. 2023. u 16:22

U CENTRIMA za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2023“.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА: Војници на добровољном служењу војног рока (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Vojnici su se u prethodnih šest nedelja teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama pešadijskog naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno položili proveru fizičkih sposobnosti.

Na završnom ispitu individualne obučenosti oni su u toku prvog dana praktično rešavali zadatake iz taktičke obuke, dok su drugog dana pokazali znanja, sposobnosti i veštine za upotrebu sredstava i vojne opreme, nivo strojeve izgrađenosti i poznavanje Pravila službe Vojske Srbije.

Postignuti vrlo dobri i odlični rezultati pokazuju da je ova generacija vojnika potpuno spremna za sledeću fazu obučavanja koja ih očekuje nakon premeštaja u centre za specijalističku obuku. U ovim centrima oni će se osposobljavati za vojnoevidencione specijalnosti za koje su regrutovani, posle čega će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije na realizaciju kolektivne obuke do završetka služenja vojnog roka.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MARIJA I RELJA ODMERILI SNAGE: Publika birala pobednika - evo ko je dobio veći aplauz