POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA OBUKA: Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka (FOTO)

Novosti onlajn

13. 07. 2023. u 16:22

U CENTRIMA za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2023“.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА: Војници на добровољном служењу војног рока (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Vojnici su se u prethodnih šest nedelja teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama pešadijskog naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno položili proveru fizičkih sposobnosti.

Na završnom ispitu individualne obučenosti oni su u toku prvog dana praktično rešavali zadatake iz taktičke obuke, dok su drugog dana pokazali znanja, sposobnosti i veštine za upotrebu sredstava i vojne opreme, nivo strojeve izgrađenosti i poznavanje Pravila službe Vojske Srbije.

Postignuti vrlo dobri i odlični rezultati pokazuju da je ova generacija vojnika potpuno spremna za sledeću fazu obučavanja koja ih očekuje nakon premeštaja u centre za specijalističku obuku. U ovim centrima oni će se osposobljavati za vojnoevidencione specijalnosti za koje su regrutovani, posle čega će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije na realizaciju kolektivne obuke do završetka služenja vojnog roka.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!