BUĐENJE PROLEĆA U KANJONU CRNICE: Atraktivni detalji iz vizure Udruženja "Petrus" Zabrega (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

17. 04. 2023. u 17:24

NEMA godišnjeg doba u kanjonu reke Crnice, kod Zabrege, da tamošnje Udruženje za negovanje tradicije, kulture i očuvanja turizma tog kraja „Petrus“ nije fotografijom zabeležilo atraktivne detalje iz prirode koje ovaj krajolik nesebično nudi.

БУЂЕЊЕ ПРОЛЕЋА У КАЊОНУ ЦРНИЦЕ: Атрактивни детаљи из визуре Удружења Петрус Забрега (ФОТО)

FOTO: Društvo "Petrus"

Buđenje proleća i početak bujanja vegetacije ovih dana su u centru pažnje, a  agilnim članovima društva koji okolinu danonoćno obilaze prelazeći zavidnu kilometražu nisu promakle ni – rode.

Četrdesetak primeraka ove ptičje vrste primećeno je na terenu zvanom Begovina, na izlasku iz Popovca prema Bošnjanu.

 

Proleće je vreme kada planinari iz čitave Srbije u organizovanim grupama počnu masovno da stižu u Zabregu i u kanjon Crnice, zbog čega je udruženje "Petrus" tokom aprila bilo angažovano i na postavljanju novih putokaza.

Oznake su postavljene na svim važnim raskrsnicama na Stazi petruških monaha kanjonom reke uzvodno iznad Zabrege.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!