Obuka službenih pasa za čuvarsku službu (FOTO)

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 20:45

U CENTRU za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu realizovana je redresura službenih pasa za angažovanje u sastavu čuvarske službe, čime je završen ovogodišnji ciklus osposobljavanja za ovu namenu.

Обука службених паса за чуварску службу (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Tokom višenedeljne obuke na specijalizovanom poligonu psi čuvari su prošli praktične radnje opšte dresure, savlađivanje prepreka i obuku za čuvanje objekata u dnevnim i noćnim uslovima, a težište je bilo na disciplinskim vežbama za efikasno vođenje pasa od strane vodiča prilikom realizacije zadataka.

Redresuru u ovom centru prolaze službeni psi koji su već angažovani u čuvarskim službama u jedinicama Vojske Srbije kako bi se održao visok nivo njihove utreniranosti za izvršavanje zadataka na obezbeđenju vojnih objekata i imovine, na kojima do izražaja dolaze njihova nadmoćna čula vida i mirisa, te sposobnosti da brzo i bez upotrebe smrtonosne sile savladaju neprijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!