PRIPREMA ZA OPERACIJE U LIBANU: Kako izgleda obuka za upravljanje borbenim vozilima u mirovnim operacijama? (FOTO)

Novosti onlajn

06. 07. 2022. u 19:05

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je tronedeljna obuka pripadnika Vojske Srbije za upravljanje oklopnim borbenim vozilima u mirovnim operacijima.

ПРИПРЕМА ЗА ОПЕРАЦИЈЕ У ЛИБАНУ: Како изгледа обука за управљање борбеним возилима у мировним операцијама? (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku prolaze profesionalni vojnici, svi sa iskustvom u upravljanju motornim vozilima, koji se pripremaju za angažovanje u sastavu pešadijske čete Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Cilj ovog dodatnog osposobljavanja je da se vojnici obuče za bezbedno upravljanje borbenim vozilima koja će koristiti prilikom realizacije zadataka u zoni operacije u Libanu, kao i za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova.

Vojnici prvo stiču teorijska znanja o karakteristikama vozila, specijalnih sistema i uređaja i njihovim specifičnostima, a zatim se na poligonu osposobljavaju za precizno upravljanje na različitim terenima, savlađivanje prepreka, upravljanje na nagibu i vožnju noću i u otežanim meteorološkim uslovima.

Po završetku obuke za upravljanje borbenim vozilima, vojnicima predstoji polaganje ispita i provera obučenosti, a znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske nastaviće da usavršavaju tokom kolektivne obuke pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)