ČUVARI SRPSKOG NEBA: Obuka PVO jedinica Vojske Srbije

Novosti online

15. 03. 2022. u 00:17

NA lokacijama razmeštaja jedinica 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva realizuje se redovna obuka borbenih posluga raketnih sistema „neva“ i „kub“.

ЧУВАРИ СРПСКОГ НЕБА: Обука ПВО јединица Војске Србије

Foto Vojska Srbije

Reč je o kondicionoj obuci koju pripadnici raketnih baterija prolaze radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ovih PVO sistema.

Tokom obuke, uvežbavaju se taktički i vatreni postupci u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu uz korišćenje kontrolno-trenažne aparature, trenažera i imitatora ciljeva, vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad i ocenjivanje posluga po normiranim borbenim radnjama. Pokazani rezultati svedoče o vrhunskoj osposobljenosti posluga raketnih sistema za realizaciju dodeljenih zadataka u svim uslovima.

U nastavku obučavanja, pripadnike diviziona za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima „neva“ i „kub“ očekuje realizacija kontrolno-trenažnih gađanja po realnim ciljevima u vazduhu, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!