OBUKA SRPSKIH ARTILJERACA NA NORAMA M-84: Mešovita artiljerijska brigada na poligonu (FOTO)

Tanjug

08. 02. 2022. u 18:05

U KASARNI „Mija Stanimirović“ u Nišu i na privremenom poligonu „Rujnička kosa“ u toku je redovna obuka profesionalnog sastava Mešovite artiljerijske brigade na top-haubicama 152 mm M-84 „nora“.

ОБУКА СРПСКИХ АРТИЉЕРАЦА НА НОРАМА М-84: Мешовита артиљеријска бригада на полигону (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Obuka u jedinici se izvodi tokom cele godine, radi očuvanja i unapređenja osposobljenosti za efikasnu borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema, a u ovoj fazi pripadnici jedinice se praktično obučavaju za izvršavanje kolektivnih zadataka.

Posebna pažnja se poklanja uvežbavanju radnji i postupaka prilikom posedanja vatrenog položaja, pravovremenog otkrivanja i uočavanja ciljeva, proračuna i pravilnog zauzimanja elemenata za izvršenje gađanja, kao i radu posluga nakon izdavanja komande za gađanje.

Ovaj period obučavanja se završava pokretnim logorovanjem, kada će se na više lokacija proveriti obučenost za obavljanje širokog spektra zadataka jedinice i biti izvedena taktička vežba sa bojevim gađanjem.

Top-haubica 152 mm M-84 „nora“ je namenjena za vatrenu podršku jedinicama Kopnene vojske u izvođenju borbenih operacija, ostvarivanjem snažne, brze i precizne vatre po ciljevima na velikim daljinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi