NEĆEMO RAT SA RUSIJOM: Veliki protest ispred Bele kuće, zahtevaju rasformiranje NATO saveza (FOTO)

Novosti online

27. 01. 2022. u 22:48

DEMONSTRANTI iz organizacija "Koud Pink" i "Ansver Koališn" okupili su se danas ispred Bele kuće kako bi izrazili protest zbog politike Amerike, koja je zaoštrila odnose sa Ruskom Federacijom.

НЕЋЕМО РАТ СА РУСИЈОМ: Велики протест испред Беле куће, захтевају расформирање НАТО савеза (ФОТО)

Foto: Profimedia

Na transparentima su ispisane poruke kojima se traži da se novac američkih poreskih obveznika ne troši na ratove, a istaknuti su i transparenti kojima se traži rasformiranje NATO saveza.

Rusija je više puta odbacivala optužbe Zapada i Ukrajine o "agresivnim akcijama", rekavši da nikome ne preti i da ne namerava da napadne nikoga, kao i da se tvrdnje o "agresiji" koriste kao izgovor da se NATO trupe razmeste na granicama Rusije.

Istovremeno, Kijev i zapadne zemlje su nedavno izrazili zabrinutost zbog navodnih "agresivnih akcija" Rusije u blizini granica Ukrajine. Kremlj je saopštio da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju, što nikome ne predstavlja pretnju.

Kako je ranije rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Rusija ne traži nikakve izgovore za konflikt u Ukrajini. Prema njegovim rečima, Rusija ne isključuje da histerija oko Ukrajine koju raspiruje Zapad ima za cilj prikrivanje sabotiranje Minskih sporazuma od strane Kijeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri