ZAVRŠEN SASTANAK Frilenseri: Nastavljaju se pregovori, problem je kompleksan!

Novosti online

18. 01. 2021. u 18:25

PREDSTAVNICI Udruženja radnika na internetu i Vlade Srbije danas su se sastali ne bi li rešili pitanje retroaktivne naplate poreza.

ЗАВРШЕН САСТАНАК Фриленсери: Настављају се преговори, проблем је комплексан!

Foto P. Milošević

- Nastavicemo razgovore sa Vladom. Utvrdili smo da je situacija kompleksna. Narednih dana imaćemo još razgovara sa predstavnicima Vlade - rekao je predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar.

On je dodao da je danas bio samo sastanak upoznavanja na kojem su frilenseri izneli svoje zahteve.

Kako saznajemo, frilenseri su od premijeke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i direktorke Poreske uprave Dragane Marković tražili obustavu naplate poreza kao i obustavu kontrole rada frilensera.

Jedini zahtev frilensera praktično je bio da država obustavi sve postupke u naplati poreza što znači i obustavljanje slanja poreskih rešenja, opomena, ali i poziva koji nakon dva do tri meseca od uručenja postaju rešenja. Taj zahtev uključivao je i obustavljanje kontrole rada frilensera kojih u Srbiji, prema grubim procenama, ima oko 100.000.

- Dakle tražilo se da se slanje rešenja i poziva stave ad akta. Stav je i da se sa naplatom poreza nastavi kad se reguliše status frilensera i kada se usvoji novi zakon koji će definisati ono što radimo, ali i precizirati po kojim to stopama podležemo oporezivanju  -  kaže naš izvor.

Poreska uprava je frilenserima do sada uručila oko 40 rešenja i 2.000 poziva koji će krajem marta, početkom aprila postati rešenja.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VELIKI GREH: Običaj koji se ustalio na srskim sahranama u suprotnosti je sa crkvenim učenjima