TIMOVI PRIŠTINE I BEOGRADA: Rešavaju problem deklaracija, energetike i IT sektora

S. B.

08. 01. 2021. u 18:18

DEKLARISANjE proizvoda, i to energetskih i IT, moglo bi biti prvo normalizovano između Beograda i Prištine, na osnovu Vašingtonskog sporazuma.

ТИМОВИ ПРИШТИНЕ И БЕОГРАДА: Решавају проблем декларација, енергетике и ИТ сектора

Foto: Aleksandar Stojanović

To smatra Nenad Đurđević savetnik predsednika Privredne komore Srbije. Formiran je zajednički tim srpske i kosovske komore koji radi na sprovođenju delova sporazuma koji se tiču ekonomske normalizacije.

- Komore pokušavaju da dogovor o deklarisanju proizvoda poguraju kod svojih vlada naročito u okviru inicijative Mini Šengen - kaže Đurđević. - Nažalost dinamika politika, naročito na Kosovu, nam ne ide na ruku. Tamo su izbori raspisani i pretpostavljam da će se sve zaustaviti na neko određeno vreme. Nama je jako važno da se tržište Srbije otvori na neki način za proizvode sa Kosova, kao simbol i dobre volje. Postoje kompanije i proizvođači sa Kosova iz oblasti i informacionih tehnologija i poljoprivrede koje bi mogle da plasiraju svoje proizvode u Srbiju, ali ih neujednačeno deklarisanje proizvoda u tome sprečava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024