KLIJENTI banaka kojima tehnika, računari i mejlovi nisu jača strana, mogli bi da odlože plaćanje rata kredita i protiv svoje volje. I to zbog neobaveštenosti.

Sneza

05.08.2020. 04:32

Sve je to lepo, ali se i rate znatno povecavaju, pa bi posle ovoga trebalo da usledi obecano smanjenje rata produzetkom otplate za jos dve godine.

Dana

05.08.2020. 06:05

Banke su dobro postupile i indirektno velikoj vecini klijenata pomogle u ovoj teskoj finansijskoj situaciji .Opet ce vecina gradjana prihvatiti moratorijum, sto ce se i statisticki pokazati.

buki

05.08.2020. 16:03

@Dana - Први мораторијум сам прихватила на силу, јер у почетку нисам разумела да треба да се јаве они који неће а не они који хоће. Када сам се јавила да нећу, већ је био истекао тај рок, а они наводно нису могли да спрече мораторијум ни за наредна два месеца у страху од наредби НБС која је одредила тај кратак рок за одустајање. За одложене три рате кредита од по 15.000 месечно, украли су ми 17.800 динара, које су истина распоредили на остатак рата, што мене уопште није утешило, јер сам имала много ближих пријатеља којима сам могла поклонити 17.800 мојих динара.

Andrija

05.08.2020. 11:56

Zvao sam banku Intesa od subote do danas da mi ne zaustavljaju rate ali tamo se niko zivi ne javlja poslao sam tri zahteva preko njihovog sajta i još uvek nije mi skinuta rata koja je trebalo da prodaje još prvog avgusta. Šta raditi dalje . Ispred banke se cela po nekoliko sati tako da covek mora da uzme slobodan dan da bi otišao sa njima da se raspravi.

buki

05.08.2020. 15:53

@Andrija - Andrija, ja sam juče sačekala red ispred banke i podnela taj zahtev da ne koristim moratorium. Nikakav dokaz za to nisam dobila, čak nisam svojeručno ni popunjavala nego je službenica nešto pisala, a kada sam tražila potvrdu da sam zahtev podnela, (J. Tabaković skoro gostujući na TV izjavila da u slučaju žalbi moramo imati dokaz), rečeno mi je da ću dobiti na mejl kada banka obradi. Sada tek ne znam na čemu sam.

buki

05.08.2020. 15:42

Шта би све било једноставније, па ова држава и не покушава да народу олакша и поједностави? Лично не верујем да је мораторијум организован на овај начин да би нам олакшали, него да би што више корисника кредита било опљачкано. Да су морали да оду у банку, број оних који би користио мораторијум би био десеткован, јер би онда сазнали оно што нигде и новинама и ТВ није писало, а то је да то никако није бесплатно. Камату, која је на почетку кредита на месечној рати већа од главнице, они су сабрали за та три месеца, приписали је кредиту и поделили на остатак месеци да мање боде очи. Када погледате вама се чини да увећање месечне рате за 500 динара није страшно, али пута на пр. 30 месеци, то је 15.000. За шта толике паре када су ове рате само одложене и када ћете их ви у сваком случају исплатити? Хтели су да што више грађана користи мораторијум и тако повећају добит страним банкама. Ово је отприлике ( у просеку) као да је цела Србија узела кредит на три месеца са 100% камате, па има ли горе?!?

Papirski

17.09.2020. 21:27

Ja i dalje ne mogu da verujem koliko daleko idu sa ovim bezobrazlukom. Prvi "Moratorijum" sam uspeo da odložim iz trećeg puta. Te mora na memorandumu, te fali pečat(inače nije obavezan od okt. 2018.) Za drugi "M" nisam ni znao. Kada sam video da rata nije skinuta, zvao sam filijalu gde su mi rekli da će biti rešno. Naravno, ništa od toga. Poslao sam zvanično zahtev, odbili su rečima da ne odgovara datum... Tek juče su mi skinuli dve rate odjednom,kada sam zapretio sudom rekavši da nemam vremena da "visim" na njihovom portalu. Ujedno sam pitao da li se ovako lačo ponašaju i kada neko kasni... Zahvalili se na razumevanju