KINESKA KOMPANIJA CRRC SA VLASNICIMA "GOŠE" I "ŽELVOZA": Važna poseta u Smederevu (FOTO)

Promo

24. 05. 2024. u 17:55

RUKOVODSTVO kineske kompanije CRRC sastali su se sa predstavnicima kompanije "Želvoz" i "Goša" u Smederevu gde su im domaćini bili vlasnici ovih srpskih kompanija, porodica Rajić.

КИНЕСКА КОМПАНИЈА ЦРРЦ СА ВЛАСНИЦИМА ГОШЕ И ЖЕЛВОЗА: Важна посета у Смедереву (ФОТО)

Foto: Novosti

Predstavnike najmoćnije svetske kompanije iz ove oblasti porodica Rajić dočekala je i ugostila u prostorijama kompanija. Tokom posete goste su sproveli i kroz prostorije i proizvođačke pogone.

Na pitanje "Novosti" da li je ovom prilikom dogovorena saradnja na proizvodnji novih vozova, Saša Stanisavljević direktor "Goše" iz Smederevske Palanke navodi:

- Predstavnici kompanije CRRC obišli je pogon "Goše" u Smederevskoj Palanci i pogon "Želvoza" u Smederevu i dogovoreni su dalji koraci, kao i nova poseta, kako "Goše" tako i "Želvoza". Razgovaralo se o mogućoj saradnji i isti razgovori biće intezivirani u narednom periodu.

Svetozar Bugarin, direktor "Želvoza" ističe za "Novosti" da je napravljen prvi korak u saradnji a sve zahvaljujući molbi koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio svom kineskom kolegi Si Đipingu.

- Mnogi su mislili da se u Srbiji više neće proizvoditi nova vozila. Nakon posete kineskog predsednika Si Đipinga i molbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se razmotri proizvodnja vozova i lokomotiva u Srbiji napravljeni su prvi koraci, tako da naručito danas, nakon posete jedne od vodećih kompanija u ovoj branši, vise je nego izvesno da će se u Srbiji ponovo proizvoditi železnička vozila - navodi on.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

 

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)