PROVEROM ZNANJA DO SERTIFIKATA: Obuka poljoprivrednika o korišćenju sredstava za zaštitu bilja

G. V.

03. 12. 2023. u 14:23

PRAVILNIK o obučavanju onih koji u proizvodnji koriste sredstva za zaštitu bilja, objavljen je na sajtu Ministarstva poljoprivrede. Nakon odslušanih predavanja u ovoj oblasti, gazdinstva će dobiti sertifikate ovlašćenih korisnika i moći će i ubuduće da se bave proizvodnjom.

ПРОВЕРОМ ЗНАЊА ДО СЕРТИФИКАТА: Обука пољопривредникa о коришћењу средстава за заштиту биља

Foto N. Živanović

Kako je navedeno u "Pravilniku o programu i načinu sprovođenja obuke i načinu provere znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika i obrascu tog sertifikata", proveru znanja organizovaće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Osnovna obuka, kako je objašnjeno, podrazumeva sticanje znanja o bezbednoj primeni, rukovanju, skladištenju, transportu i odlaganju sredstava za zaštitu bilja i trajaće deset nastavnih časova.

- Predviđeno je da nastavni čas traje 45 minuta, a resorno Ministarstvo će na konkursu odrediti ko će sprovoditi obuku - stji u pravilniku. - Provera znanja će se raditi u vidu pisanog testa, a ispit je uspešno položio polaznik obuke koji ostvari najmanje 60 odsto bodova.

Biće organizovana i dopunska obuka koja će značiti obnavljanje stečenog znanja i sprovodiće se posle pet godina od dobijanja sertifikata profesionalnog korisnika.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!