BUDŽET NAPRAVIO VELIKE PROBLEME U OVOJ EVROPSKOJ ZEMLJI: Najavljen štrajk radnika za kraj sedmice, reagovalo i ministarstvo saobraćaja

Srna

14. 11. 2023. u 22:11

SPOR italijanskih vlasti i dva najveća radnička sindikata "CGIL" i "UIL" eskalirao je danas zbog štrajka planiranog za kraj sedmice zbog budžeta za 2024. godinu.

БУЏЕТ НАПРАВИО ВЕЛИКЕ ПРОБЛЕМЕ У ОВОЈ ЕВРОПСКОЈ ЗЕМЉИ: Најављен штрајк радника за крај седмице, реаговало и министарство саобраћаја

Foto: Novosti

Italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini najavio je, nakon razgovora sa sindikatima, da će trajanje štrajka radnika u javnom saobraćaju "biti prepolovljeno" na četiri sata od 9.00 do 13.00 časova.

Salvini je istakao da neće dozvoliti da sindikati "celi dan drže zemlju kao taoca".

- Neću uskratiti pravo na štrajk, ali Italija ne može da se zaustavi u ovako osetljivom periodu za ekonomiju - rekao je Salvini, piše Rojters.

Sindikati su zatražili od svih radnika u regionima u centralnom delu Italije, te radnika javnog sektora i prevoza širom te zemlje da krajem sedmice obustave rad.

Planirani su dodatni regionalni protesti u naredne dve sedmice.

Italijanska Vlada predstavila je prošlog meseca budžet za narednu godinu u kojem, prema stavu sindikata, nije odgovoreno na glavne izazove, a cilj je da se "zadovolje" glavni glasači premijera Đorđe Meloni.

Lider sindikata "CGIL" Mauricio Landini je nacrt nazvao "izbornim budžetom" i naglasio je da su neophodne investicije u sektorima poput obrazovanja, zdravstva i industrije. 

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)