JOŠ 120 UGOVORA ZA KUĆU NA SELU: Bespovratna sredstva za tu namenu i sledeće godine

E.B.T.

30. 10. 2023. u 17:59

JOŠ 120 ugovora za kupovinu kuća na selu potpisano je danas u Palati Srbija. Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za tu namenu otvoren je do 1. novembra, a ukupan broj dodeljenih kuća biće 2.650. Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je danas, prilikom potpisivanja ugovora, naglasio da se sa tim programom za naše mlade nastavlja odmah početkom sledeće godine.

ЈОШ 120 УГОВОРА ЗА КУЋУ НА СЕЛУ: Бесповратна средства за ту намену и следеће године

Ministarstvo za brigu o porodici

- Broj novih stanovnika približava se broju od 10.000, što je ravno jednom velikom selu Srbije ili jednoj prosečnoj opštini – rekao je Krkobabić.

Najviše novih seoskih kuća danas su dobili Sombor 14, Nova Crnja devet, Novi Kneževac i Bečej po osam, dok u ostalim delovima Srbije prednjače Pirot i Golubac. Najtraženije selo je ovog puta Banatsko Aranđelovo u koje će se doseliti pet porodica, među kojima i bračni par sa osmoro dece.

Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 480.000 dinara i nalazi se u somborskom selu Bezdan, a dobitnici najveće kuće od čak 346 kvadrata sele se u Srpsku Crnju, gde će moći da sade i gaje na više od 19 ari placa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!