MALI SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA BANKE AMERIKE: Ministar predstavio finansijske i ekonomske rezultate Srbije i potencijale naše zemlje

Tanjug

12. 10. 2023. u 09:55

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se danas u Marakešu sa predstavnicima Banke Amerike (Bank of America).

МАЛИ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА БАНКЕ АМЕРИКЕ: Министар представио финансијске и економске резултате Србије и потенцијале наше земље

Foto: Tanjug

Mali je na sastanku sa investitorima predstavio finansijske i ekonomske rezultate Srbije i potencijale naše zemlje za nove investicije.

Mali će se sastati i sa menadžmentom Banke Amerike.

To je multinacionalna i investiciona banka i jedna od najvećih banaka u SAD.

Potpredsednik Vlade Srbije će danas na Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Marakešu učestvovati na plenarnoj sednici Odbora za razvoj.

Sastaće se i sa predstavnicima američke kompanije PIMCO, kao i sa direktorom Konstituence u Svetskoj banci, kojoj pripada i Srbija, Dominikom Favreom.

Potpredsednik vlade Mali će imati sastanak i sa Multilateralnom agencijom za garantovanje investicija (MIGA), koja je deo Grupe Svetske banke i bavi se osiguranjem od političkog rizika i kreditnim unapređenjem.

Godišnji skup Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda počeo je 9. oktobra u marokanskom gradu Marakešu i traje do 15. oktobra, a održava se u senci novog sukoba na Bliskom istoku.

Na skupu učestvuju ministri finansija i guverneri centralnih banaka iz više od 190 zemalja, a cilj okupljanja je, prema rečima direktorke MMF Kristaline Georgieve, "gradnja mostova ka budućem održivom i inkluzivnom rastu".

BONUS VIDEO: MALI: Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)