MALI SA HILOM: Razgovarali o ekonomskim temama u Srbiji

Novosti online

23. 08. 2023. u 16:07

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarao o aktuelnim ekonomskim temama u Srbiji i regionu.

МАЛИ СА ХИЛОМ: Разговарали о економским темама у Србији

Foto: Ministarstvo

Mali je istakao da je zadovoljan finansijskim rezultatima koje Republika Srbija beleži u godini koja je obeležena ekonomskim globalnim pritiscima.

- Do sada imamo veće prihode od planiranih, predstoji nam rebalans budžeta, nakon koga ćemo dalje raspoređivati novac po prioritetima. To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo započeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu - rekao je Mali u Ministarstvu finansija.

On je razgovarao sa ambasadorom Hilom o trenutno akteulnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme, o planovima za izgradnju tunela kroz centar Beograda, obilaznice oko Kragujevca, deonice Zrenjanin – Novi Sad i drugih.

- Prihodi budžeta su premašili naša očekivanja tako da ćemo rebalansom nastaviti finansiranje tih važnih projekata - rekao je Mali.

Hil je čestitao na svemu do sada postignutom uz reči da Srbija ostvaruje odlične rezultate, uz poseban osvrt na uspeh Srbije u dobijanju organizacije specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027.

- Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti - poručio je Hil.

U prvih šest meseci 2023. ukupna robna razmena dve zemlje iznosi 568,8 miliona dolara, pri čemu je izvoz iznosio 275,3 miliona a uvoz 292,9 miliona dolara.

Srbija i SAD su uspostavile diplomatske odnose 1881. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)