MALI: Dobra saradnja sa Svetskom bankom na projektima u Srbiji

Novosti online

26. 06. 2023. u 15:06

PROJEKTI koje Republika Srbija i Svetska banka sprovode u našoj zemlji se realizuju zadovoljavajućom brzinom, saradnja na njima je dobra, a svi izazovi se rešavaju u hodu, ocenjeno je danas na sastanku potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog i direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikole Pontare.

МАЛИ: Добра сарадња са Светском банком на пројектима у Србији

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Oni su danas, na sastanku u Ministarstvu finansija, razgovarali o trenutno aktivnih 14 projekata u Srbiji u oblastima građevinarstva, obrazovanja, transporta, upravljanja, finansija, energetike, poljoprivrede, zdravstva, makroekonomije.

Siniša Mali istakao je da je važno da se blagovremeno reaguje kada se naiđe na bilo koje otvoreno pitanje.

- Drago mi je da na ovakvim sastancima možemo da pretresemo sve projekte i utvrdimo šta je potrebno menjati, gde smo sa svim projektima. Efikasnost, dobra komunikacija i saradnja na svakoj fazi svakog projekta su jedini uspešan način realizacije - rekao je Mali na sastanku.

On je poseban akcenat stavio na kontrolu implementacije kako bi se pojačali efekti uloženog novca na svakom projektu u svakoj oblasti, odnosno kako bi se najefikasnije pratila primena.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nikola Pontara istakao je da Svetska banka u Srbiji koristi sve instrumente koji su joj na raspolaganju na globalnom nivou, te da je najbolji način efikasnog upravljanja projektima sumiranje svih izazova na koje se nailazi u njihovoj realizaciji.

- Važno nam je da naš portfolio u Srbiji daje vidljive rezultate i doprinos - rekao je Pontara.

On je istakao da su od posebnog značaja aktivnosti na povećanju stope privatnih investicija, ulaganje u ljudski kapital, veća produktivnost, otvorenost ka međunarodnoj trgovini i globalnim lancima vrednosti, jačanje upravljačkih kapaciteta i veća energetska efikasnost i zelena tranzicija.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, Ministarstva za javna ulaganja, Poreske uprave, Puteva Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!