SRPSKI PRIVREDNICI U IRANU: Dogovorena saradnja "GOŠE" i "ARVIN Tabriza"

Novosti online

12. 05. 2023. u 09:19

SRPSKA firma "Goša" je tokom uspešnog sastanka u Teheranu dogovorila saradnju sa iranskim privrednicima iz "ARVIN Tabriza". Privrednici iz Srbije su bili među delegacijama 65 zemalja koje su prisustvovale 5. sajmu Iran EXPO u Teheranu na poziv Ministarstva trgovine Irana.

СРПСКИ ПРИВРЕДНИЦИ У ИРАНУ: Договорена сарадња ГОШЕ и АРВИН Табриза

Foto: Novosti

Predstavnici "Goše" nalaze se u Iranu. Put je organizovan uz pomoć Amabasade I.R. Iran u Beogaradu i zahvaljujući svesrdnoj saradnji njegove ekselencije Rašida Hasanpura ambasadora Islamske Republike Iran u Beogaradu i uz veliku saradnju i podršku njegove ekslelencije dr Dragana Todorovića ambasadora Republike Srbije u Teheranu.

Nakon organizovanog prijema u Teheranu, na sastanku srpskih i iranskih privrednika dogovorena je saradnja srpske firme "Goša" i iranske firme "ARVIN Tabriz".

Podsećamo, privrednici iz Srbije su bili među delegacijama 65 zemalja koje su prisustvovale 5. sajmu Iran EXPO u Teheranu na poziv Ministarstva trgovine Irana.   

Važno je napomenuti da gosti iz celog sveta njih oko 1.000 bili gosti Irana i sve njihove troškove boravka u Iranu je snosio domaćin.

Gosti su bili predstavnici kompanija iz celog sveta koji su bili zainteresovani da se upoznaju sa mogućnostima i izvoznim mogućnostima iranske privrede.

Sajam je bio vrlo uspešan za naše privrednike njih tridesetak su sa privrednicima Irana imali uspešne razgovore i potpisali su više poslovnih ugovora o zajedničkom nastupu na oba tržišta.

5. izložba izvoznih potencijala Islamske Republike Iran, poznata kao Iran EXPO 2023, počela je u nedelju velikom ceremonijom u Teheranu.

Prema iranskim medijima, izložba je privukla učešće 750 iranskih kompanija i predstavnika iz preko 65 zemalja, uključujući Rusiju, Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate i Pakistan.

                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri