NIS nabavio 121 novu vagon-cisternu za prevoz naftnih derivata

Promo

02. 03. 2023. u 13:06

KOMPANIJA NIS nabavila je u toku prošle godine 121 novu vagon-cisternu za prevoz naftnih derivata od Rafinerije nafte Pančevo do skladišta kompanije širom Srbije.

НИС набавио 121 нову вагон-цистерну за превоз нафтних деривата

Foto: Promo

Nove cisterne ispunjavaju najviše svetske tehnološke i bezbednosne standarde za prevoz derivata i odlikuju ih vrhunske tehničke karakteristike.

Pored smanjenja troškova zbog dosadašnjeg iznajmljivanja vagon-cisterni, nabavka novih doneće i druge značajne benefite koji će dodatno unaprediti sigurnost prevoza derivata iz domaće rafinerije.

Foto: Promo

- Nove vagon-cisterne mogu da saobraćaju na teritoriji cele Evrope i izgrađene su u skladu sa relevantnim propisima iz oblasti prevoza železnicom i prevoza opasne robe. Uz to, konstruisane su na način da obezbede maksimalnu iskorišćenost punjenja u odnosu na postojeća ograničenja železničke infrastrukture, čime će se povećati efikasnost prevoza derivata i ostvariti uštede u prevozu. Konkretno, u nove vagon-cisterne će moći da se utovari i do 15 tona više derivata u odnosu na postojeći vozni park. Na taj način iskorišćenost jednog transportnog sredstva je povećana do 23 odsto - izjavio je Nenad Milovanović, rukovodilac Sektora za transport u Bloku “Promet” kompanije NIS.

Foto: Promo

Realizacijom ove nabavke, NIS ne ulaže samo u modernizaciju svog voznog parka, već i doprinosi povećanju efikasnosti i bezbednosti u saobraćaju, vodeći istovremeno računa o očuvanju kvaliteta derivata prilikom njihovog transportovanja.

Foto: Promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri