KOD PROIZVOĐAČA SVE U PLUSU: Proizvođečke cene veće 10 odsto

S. B.

22. 02. 2023. u 13:14

PROIZVOĐAČKE cene i dalje rastu, pa potrošači mogu da očekuju da će stići i do rafova. U januaru su bile deset odsto veće nego godinu pre. Kada se posmatraju u odnosu na prethodni mesec, rast je manji - svega 0,7 odsto.

КОД ПРОИЗВОЂАЧА СВЕ У ПЛУСУ: Произвођечке цене веће 10 одсто

Foto: Novosti arhiva

Kako stvari stoje, nameštaj bi mogao i dalje da poskupljuje, jer su proizvođačke cene prerade drveta veće za 26 odsto. Za 24 odsto su skuplji koks i derivati nafte, a za 21 odsto proizvodi od papira. Prehrambeni proizvodi su i kod proizvođača skuplji za petinu.

Retke su, ali na listi ima i stvari koje su jeftinije danas nego pre godinu. Ruda metala je jeftinija 21,4 odsto, a proizvodi od metala 10 odsto. Sirova nafta je jetinija 13 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!