NEMA TOLERANCIJE ZA NELEGALNU TRGOVINU: Inspektori češljaju veće gradove

E.B.T.

14. 02. 2023. u 15:29

TRŽIŠNI inspektori su tokom proteklog vikenda sproveli veliku akciju koja je imala za cilj otkrivanje nelegalne trgovine akciznom robom u većim gradovim Srbije. Izvršeno je ukupno 229 nadzora, i zatečeno 43 neregistrovana preduzeća i pojedinaraca, koji uopšte nemaju pravo da učestvuju u prometu. Njima je zabranjen dalji rad i oduzeta roba koja je nađena u prometu.

НЕМА ТОЛЕРАНЦИЈЕ ЗА НЕЛЕГАЛНУ ТРГОВИНУ: Инспектори чешљају веће градове

Foto: I. Marinković

Ovo je danas izjavio ministar trgovine Tomislav Momirović, ističući da neće biti dozvoljeno poslovanje u sivoj zoni i da nema tolerancije za nelegalnu trgovinu i izbegavanje plaćanja poreza.

- Republička tržišna inspekcija je tokom akcije podnela veliki broj prekršajnih prijava – kazao je Momirović. - Ljudima mora da bude jasno da ukoliko dozvolimo sivu ekonomiju, imaćemo problem u finansiranju zdravstva i prosvete. U vezi sa tim, Ministarstvo trgovine je u ovoj godini predvidelo pojačan nadzor na mestima na kojima se očekuje nelegalna trgovina. Jedan od prioriteta je borba protiv sive ekonomije kako bi se obezbedili fer uslovi za sve učesnike na tržištu.

On je naveo da su inspektori izrekli 138 prekršajnih naloga. Za teže prekršaje će u narednim danima biti podneto 63 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Očekujemo, kako dodaje, punu saradnju Prekršajnih sudova, jer su novčane kazne predviđene ovim zakonima u iznosu od 200.000 dinara do dva miliona dinara za pravna lica, dok su za građane od 50.000 do 500.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!