FORD OTPUŠTA 3.800 RADNIKA: U naredne tri godine automobilski gigant se "smanjuje"

I.Stanojević

14. 02. 2023. u 11:25

KOMPANIJA Ford planira da u naredne tri godine u Evropi otpusti 3.800 radnika na poslovima razvoja proizvoda i administracije. Oko 2.300 radnih mesta će biti ukinuto u Nemačkoj, 1.300 u Velikoj Britaniji i 200 u ostatku Evrope, navela je kompanija, dodajući da namerava da postigne smanjenja kroz dobrovoljne programe.

ФОРД ОТПУШТА 3.800 РАДНИКА: У наредне три године аутомобилски гигант се смањује

Foto: Tanjug/AP

Ford navodi rastuće troškove i potrebu za manjom strukturom jer fokus žele da prebace na proizvodnju električnih vozila."Smanjenja su potrebna da bi se obnovilo poslovanje u Evropi", navodi Ford u saopštenju.

Sindikati su krajem januara procenili 2.500 otpuštanja sa radnih mesta u razvoju proizvoda i još 700 u administraciji u Evropi. Glavni finansijski direktor Forda Džon Loler ovog meseca je najavio "veoma agresivno" smanjenje troškova u proizvodnji i lancu snabdevanja.

Loler je tada rekao da je produktivnost inženjera u Evropi bila od 25 do 30 odsto niža nego što bi trebalo da bude. Fordovo evropsko osoblje je poslednji put doživelo talas otpuštanja sa radnih mesta 2019. i 2020. godine, jer je proizvođač automobila težio operativnoj marži od šest odsto u Evropi, što je pandemija sprečila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi