KONTROLIŠEMO VODU REDOVNO: EPS reagovao na iozveštaj DRI

S. B.

03. 02. 2023. u 17:24

ELEKTROPRIVREDA Srbije reagovala je na izveštaj Državne revizorske institucije o svarsishodnosti upravljanja industrijskim otpadnim vodama u kome se napominje da u TENT-tu B još nije završeno postrojenje za preradu otpadnih voda.

КОНТРОЛИШЕМО ВОДУ РЕДОВНО: ЕПС реаговао на иозвештај ДРИ

"Elektroprivreda Srbije" i "Srbijagas", Foto Tanjug

U ovoj kompaniji tvrde da je izveštaj nepotpun i da se kvalitet površinskih i podzemnih voda u okolini Termoelektrane "Nikola Tesla B" prati redovno i to rade ovlađčene kompanije.

- Sve analize ukazuju da rad TENT B ne utiče na kvalitet reke Save i da je kvalitet reke uzvodno i nizvodno od termoelektrane u dobrom ekološkom statusu - stoji u saopštenju. - U objavljenom izveštaju DRI nije navedeno da se njihov zaključak odnosi na jedini slučaj da tri puta nije obavljeno ispitivanje otpadnih voda i to zbog teškoća sa postupkom javne nabavke koja je raspisana u zakonskom roku. "Elektroprivreda Srbije" nije najveći generator industrijskih otpadnih voda u Republici Srbiji i javnost treba da zna da su to pre svega rashladne otpadne vode koje se koriste u zatvorenom cevnom sistemu bez upotrebe bilo kakvih hemikalija, odnosno ne spadaju u hemijsko-tehnološke otpadne vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri