SAMOLEPLJIVE TRAKE ZA GRUDI RIZIČNE: Proizvođač brenda OYSHO povlači tri serije proizvoda namenjenih damama sa tržišta u našoj zemlji

E. B. T.

05. 01. 2023. u 11:00

TRI serije samolepljivih traka za podizanje grudi, brenda Oysho, povlače se sa tržišta u Srbiji zbog rizika od neželjenih reakcija na koži.

САМОЛЕПЉИВЕ ТРАКЕ ЗА ГРУДИ РИЗИЧНЕ: Произвођач бренда OYSHO повлачи три серије производа намењених дамама са тржишта у нашој земљи

Foto Novosti

Ovo je objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministartva trgovine NEPRO. U pitanju su modeli, odnosno serije 1949/70/990, 1942/79/990 i 1943/70/184 u boji tena.

- Sprovedenom istragom i analizom samolepljivih traka za podizanje grudi od strane proizvođača ukazano je da korišćenje proizvoda može da dovede do neželjenih reakcija na koži, poput crvenila, svraba, osećanja peckanja, žarenja ili iritacija - navodi se u opisu rizika. - Ove reakcije nastaju kao rezultat dugotrajnog kontakta traka sa kožom, najčešće kada se koriste preko preporučenog vremena i usled neodgovarajućeg uklaljanjanja proizvoda sa osetljive kože u neodgovarajućim uslovima.

Sam proizvođač je, u skladu sa zakonom, obavestio nadležne organe u vezi sa problemom i oglasio povlačenje samolepljivih traka sa tržišta i pozvao potrošače da ga vrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)