MASOVNO ZATVARANJE NOĆNIH KLUBOVA ZBOG EKONOMSKE KRIZE: Višemilionska industrija u Velikoj Britaniji će biti mrtva do 2030. godine

Novosti online

11. 11. 2022. u 06:15

SVI noćni klubovi u Velikoj Britaniji do 2030. bi mogli da budu zatvoreni ako se lokali nastave zatvarati sadašnjim tempom, objavio je u četvrtak Tajms (The Times), pozivajući se na brojeve Udruženja za noćnu industriju (NTIA).

МАСОВНО ЗАТВАРАЊЕ НОЋНИХ КЛУБОВА ЗБОГ ЕКОНОМСКЕ КРИЗЕ: Вишемилионска индустрија у Великој Британији ће бити мртва до 2030. године

Foto Tanjug/AP

Prema NTIA, 123 noćna kluba zatvorena su u devetomesečnom periodu, između prošlog decembra i septembra ove godine. Sada je u zemlji ostalo samo 1.068 noćnih klubova.

"Brojke sugerišu da ako se stopa pada ne zaustavi, u Britaniji neće ostati noćni klubovi do 2030. godine", piše Tajms.

S obzirom na to da se ta zemlja bori sa krizom troškova života i energije, koja je pogoršana sankcijama Rusiji i smanjenjem isporuke ruske energije Evropi, potrošnja u noćnim klubovima ove godine je smanjena za 15 odsto. Ovo dolazi pošto su troškovi skočili za više od 30 odsto, prema podacima NTIA, koje su citirale novine.   

Organizacija je u sredu optužila vladu Velike Britanije da zanemaruje značaj noćne ekonomije iako privlači preko 300 miliona turista godišnje, ostvaruje prihod od preko 112 milijardi funti (129 milijardi dolara) i zapošljava skoro 2 miliona ljudi. 

Prošle nedelje, šef te organizacije Majkl Kil pozvao je zvaničnike da prestanu da "čupaju srce noćnog života", kao i da ponovo uvedu zamrzavanje carina na alkohol, produže olakšice za poslovne stope i smanje PDV.

Kil je više puta upozoravao da je opadanje noćnih klubova "ogromna tragedija" za Veliku Britaniju jer neguju talente i služe kao važna "kulturna i društvena središta". 

U komentaru koji je citirao Tajms, on je takođe rekao da bi zatvaranje sigurnih licenciranih mesta moglo dovesti do oživljavanja ilegalnih i opasnih zabava. 

Istraživanje koje je Barklikard sproveo prošlog meseca otkrilo je da više od polovine Britanaca planira da smanji diskrecionu potrošnju, uključujući hranu i piće napolju, kako bi mogli da priušte svoje račune za energiju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)