VAŽNA STAVKA STIŽE NA RAČUNIMA ZA STRUJU: Evo ko ostvaruje pravo na popust i koliko će on iznositi

Novosti online

10. 11. 2022. u 11:19

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je danas građane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.

ВАЖНА СТАВКА СТИЖЕ НА РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Ево ко остварује право на попуст и колико ће он износити

Foto: Depositphotos

- Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta  - podseća Đedović.

Popust je iskazan u okviru stavke 6 – popust za racionalnu potrošnju elektične energije. Obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje „Elektroprivredi Srbije“ da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri u periodu od 1. oktobra 2022. do 31. marta 2023. godine.

Ministarka Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se ponašaju odgovorno u ovim teškim vremenima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (8)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu