PLENARNI SASTANAK U NARODNOJ BANCI: Počeli razgovori misije MMF s delegacijom Srbije

Tanjug

20. 10. 2022. u 09:48

PLENARNIM sastankom održanim u Narodnoj banci Srbije danas su počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Srbije.

ПЛЕНАРНИ САСТАНАК У НАРОДНОЈ БАНЦИ: Почели разговори мисије ММФ с делегацијом Србије

Foto: Tanjug

Kako je saopštila NBS, delegaciju Srbije predvodi guverner Narodne banke Srbije i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu Jorgovanka Tabaković.

Na sastancima tokom misije Međunarodnog monetarnog fonda koja će trajati do 4. novembra biće razmotrena aktuelna monetarna, fiskalna i makroekonomska kretanja.

Takođe, biće razmotreno sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa, kao i modaliteti buduće saradnje sa ovom institucijom.

Razgovori se održavaju u okviru trećeg razmatranja rezultata sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa, podržanim savetodavnim, nefinansijskim 30-mesečnim Instrumentom za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI), koji je Međunarodni monetarni fond odobrio našoj zemlji u junu 2021.

Drugo razmatranje sprovođenja ekonomskog programa okončano je u junu 2022, kada je Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda doneo odluku o njegovom uspešnom završetku, saopštila je NBS.

BONUS VIDEO: MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna