GRADOVI SA NAJVIŠE MILIONERA NA SVETU: Polovina najbogatijih dolazi iz Amerike, Abu Dabi i Dubai imaju najveću tendenciju rasta

Novosti online

22. 09. 2022. u 08:55

NjUJORK, Tokio, San Francisko nalaze se na samom vrhu lestvice gradova u kojima živi najviše milionera. To je pokazao izveštaj specijalizovane savetodavne kompanije za nekretnine "Henli&Partners".

ГРАДОВИ СА НАЈВИШЕ МИЛИОНЕРА НА СВЕТУ: Половина најбогатијих долази из Америке, Абу Даби и Дубаи имају највећу тенденцију раста

Foto: Tanjug/AP

Naime, polovina milionera od deset najbolje rangiranih gradova dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, ako se podaci bliže analiziraju, Njujork je izgubio 12 odsto populacije visoke neto vrednosti u prvoj polovini 2022. godine, dok su u isto vreme San Francisko i okolina zabeležili priliv osoba visoke neto vrednosti. London, koji je na četvrtom mestu, zabeležio je pad od devet odsto. Taj izveštaj odnosi se na milionere s imovinom za investiranje od milion dolara i više, prenosi "Blumberg".

Glavni grad Saudijske Arabije Rijad i Šarža, koja je treća po broju stanovnika, ove godine beleže najveći rast broja milionera do sada. To su podaci "Nju Vorl Helt" kompanije koja se bavi obradom podataka o bogatstvu.

Takođe, tendenciju povećanja broja milionera po gradovima prate Abu Dabi i Dubai jer Ujedinjeni Arapski Emirati svojom politikom niske stope oporezivanja i imigracijskim olakšicama privlače najbogatije, a i priliv imućnih Rusa svakako je doprineo rekordnim brojevima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Šangaj i Peking su na devetom i desetom mestu lestvice najbogatijih gradova i prate padajuću tendenciju rekordnog gubitka milionera. Procene "Henli&Partners" su kako će se takav silazna putanja nastaviti i kako će Kina, odmah nakon Rusije, imati najveći odliv bogatstva.


BONUS VIDEO: U ČAST SRBIJI: Pogledajte video sa Tajms skvera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)