KLJUČNA SAOBRAĆAJNICA ZA BEOGRAD: Šapić i Momirović obišli radove na deonici Novi Beograd-Surčin

Tanjug

10. 07. 2022. u 13:29

DEONICA puta Novi Beograd – Surčin, građevinski je veoma zahtevna i specifična jer prolazi kroz naseljeno područje i na njoj je trenutno završeno preko 60 procenata radova, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom današnjeg obilaska radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem "Miloš Veliki".

КЉУЧНА САОБРАЋАЈНИЦА ЗА БЕОГРАД: Шапић и Момировић обишли радове на деоници Нови Београд-Сурчин

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Država direktno investira u jednu gradsku saobraćajnicu pa se susrećemo sa isprepletanim nadležnostima između Republike i grada i zato smatram da uspešnost realizacije ovog projekta zavisi od saradnje lokalnih vlasti koja mora biti na visokom nivou - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je podvukao da ova saobraćajnica nije samo značajna za Novi Beograd i Surčin već i za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji, Crnoj Gori i Istočnoj Bosni.

Obilasku radova prisustvovao je i novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je naglasio značaj buduće saobraćajnice uz napomenu da će grad Beograd učiti sve da se radovi na pomenutoj deonici realizuju u što skorijem vremenskom periodu.

- Grad Beograd će učiniti sve što je u njegovom delokrugu kako bi se ovaj projekat uspešno završio, a tu pre svega mislim na rešavanje eksproprijacije kao i na problem sa deponijom koja na ovom mestu postoji - rekao je Šapić.

Deonica puta Novi Beograd – Surčin, kao deo auto-puta E-763 „Miloš Veliki“, dužine je 7,9 kilometara i vredna je 58 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Nakon obilaska radova na pomenutoj deonici, ministar Momirović je posetio i naplatnu rampu Obrenovac, i tom prilikom apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno.

- Investirali smo dosta u auto-puteve kao i u bezbednost saobraćaja, a dalja ulaganja u auto-puteve i prateću infrastrukturu ostaju naš prioritet, kako bi Srbija opravdala epitet zemlje sa najboljom putnom i nfrastrukturom u regionu - istakao je resorni ministar.

Rukovodilac odeljenja za nadzor naplate putarine Marijana Bosić predstavila je ovom prilikom rad i rezultate sektora naplate putarina uz napomenu da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica  u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice. Prioritetna proširenja su na naplatnim stanicama Stara Pazova, Obrenovac, Požarevac i Smederevo. Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.

Naplata putarine u Srbiji se sprovodi na 66 naplatnih stanica, na dužini od 830 kilometara auto-puteva, a naše službe evidentiraju i značajno veći broj automobila koji prolaze srpskim auto-putevima.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI - "Novosti" u patroli sa neimarima koji grade Moravski koridor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!