PODELJENO VIŠE OD 73.000 VAUČERA: Interesovanje građana za državnu subvenciju za odmor veće nego ikada ranije

E. B. T.

30. 06. 2022. u 09:38 >> 09:38

INTERESOVANJE građana za turističke vaučere veće je nego ikada ranije i do srede u podne stiglo je 73.710 prijava, a najviše iz Šumadije.

ПОДЕЉЕНО ВИШЕ ОД 73.000 ВАУЧЕРА: Интересовање грађана за државну субвенцију за одмор веће него икада раније

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ovo je juče rekla ministarka turizma, Tatjana Matić, apelujući na građane da požure, jer se ovi kuponi rekordnom brzinom dele. Ona je istakla da je do sada u šemi podele ove subvencije učestvovalo 2.700 ugostiteljskih objekata širom Srbije, i da su pozvali one koji se još nisu prijavili, da to učine.

- Najveće interesovanje građana je za Prolom banju, zatim za Lukovsku banju, Kopaonik, Sokobanju, Sijerinsku banju i naravno za Zlatibor - navela je Matićeva.

- Najveći broj prijava je stigao u kragujevačku poštu. Što se ugostiteljskih objekata tiče, odziv je veoma dobar i za neke visokokategorisane hotelske smeštaje, što nas posebo raduje, kao i to što se sada prvi put u znatno većem broju prijavljuju gradski hoteli, jer je do sada uglavnom to bilo rezervisano za unutrašnjost i za banje i planine.

Kako ističe, izdavanje nove emisije vaučera je veliki podsticaj za domaću ugostiteljsko-turističku privredu, koja od početka ove godine beleži mnogo bolje poslovne rezultate nego prošle sezone, koja je bila rekordna.

- Mislim da ćemo imati sjajan ulazak u jesenju sezonu koja je za nas tradicionalno veoma dobra, jer na jesen imamo mnogo manifestacija, pogotovo naši gradovi - ocenila je Matićeva.

- Na kraju dolazi proslava Nove godine, tako da očekujemo nikad bolju turističku sezonu, uprkos brojnim nedaćama na globalnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRI DESTINACIJE - TRI FENOMENALNA XANADU HOTELA: Ni sa jednim nećete pogrešiti, koji god da bude vaš izbor za odmor