ISTORIJSKO POVEĆANJE PENZIJA: Brnabić potvrdila sjajne vesti za najstarije

Novosti online

16. 06. 2022. u 18:13

PREMIJERKA i potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas da će penzioneri imati dva povećanja penzije, krajem ove godine i od 1. januara, od ukupno 19,1 odsto.

ИСТОРИЈСКО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Брнабић потврдила сјајне вести за најстарије

Foto N. Skenderija

Brnabić je u sedištu SNS rekla novinarima da je predsednik Srbije i lider SNS na sednici Predsedništva izneo kratak izveštaj o svim aktuelnim temama od najveće važnosti za našu zemlju, od kompleksne spoljno-političke situacije i izazova koji su pred nama do ekonomskih pitanja, kao i svega ostalog što će se dešavati u narednim nedeljama i planovima.

Vučić je govorio i o energetskoj bezbednosti i infrastrukturnim projektima, prenela je Brnabić.

Istakla je da je najavljeno povećanje penzija jedna od stvari koja možda najbolje pokazuje koliko se Srbija promenila u prethodnom periodu i precizirala da će penzioneri imati povećanje od ukupno 19,1 odsto.

Foto: Printskrin/TV Pink

 

- To je nešto zašta smo radili i borili se osam godina, to je istorijski najveće povećanje penzija u Srbiji i potpuno na realnim osnovama - istakla je Brnabić.

Istakla je da Srbija ima stabilan i "zacementiran" kurs dinara, kao i javni dug pod kontrolom, koji sada iznosi samo nešto više od 52 odsto BDP-a.

- I sa ovim najavljenim povećanjem penzija javni dug ostaje ispod 60 odsto BDP-a - napomenula je ona.

Takođe, Brnabić je najavila povećanje minimalne zarade od 1. januara, koje će biti dvocifreno i dodala da predstoje razgovori sa sindikatima i poslodavcima.

Napomenula je da treba imati u vidu kompleksnu situaciju u Evropi i svetu, kao i uvezenu inflaciju i rast cena energenata u svetu.

Brnabić je rekla da će čitav teret povećanja minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, država preuzeti na sebe, kroz smanjenje poreza i doprinosa, ali i povećanje neoporezivog dela zarade.

- Nećemo ugroziti makroekonomsku i fiskalnu stabilnosti i nastavljamo da smanjujemo deficit i javni dug - poručila je Brnabić.

BONUS VIDEO - VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere