DVOCIFRENO POVEĆANJE MINIMALCA Vučić: Prosečna plata za 7-8 meseci ide na 710 evra

Novosti online

15. 06. 2022. u 11:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je lepe vesti i za zaposlene.

ДВОЦИФРЕНО ПОВЕЋАЊЕ МИНИМАЛЦА Вучић: Просечна плата за 7-8 месеци иде на 710 евра

Novosti

Što se tiče plata i minimalaca, on je rekao da se ne možemo igrati kao neki da povećavamo javni dug.

- Gledaćemo da povećamo minimalac, ali na teret države, da se ne opterete poslodavci. Očekujemo da povećanje bude dvocifreno, preko 12, 13 možda i 14 odsto. Povećanje neće biti malo, ali neće ni ugroziti investicije i stopu javnog duga. Prosečna plata za 7-8 meseci ide na 710 evra - naveo je Vučić i najavio i dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru.

Podsetimo, predsednik je najavio i povećanje penzija.

- Penzioneri će imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina, decenija. Iz dva navrata. Učinićemo jedno već ove godine, novembar ili decembar svakako. Pričam o stalnom povećanju. Ukupno povećanje neće biti manje od 17-18 odsto. Dragi penzioneri, najkasnije sa 1. januarom imaćete povećanje penzija. Očekujemo da će biti oko 18,2 odsto - rekao je Vučić.

- Što se tiče primanja ljudi, imaćemo dobre i velike vesti. Sutra će da krenu razgovori sa MMF-om. Kada nam je na 9,1 posto učešće BDP nivo penzija, mi imamo pravo na vanredna povećanja. Penzioneri će imati najveće povećanje penzija. Učinićemo jedno već ove godine, novembar ili decembar svakako. Drugo od 1. januara. Ne pričam o jednokratnim davanjima, već o povećanju. Ukupno povećanje penzija neće biti manje od 17 % - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

OVAKO JA ZAMIŠLJAM PAKAO Snimak sa plaže u Crnoj Gori izazvao burne reakcije: Radije bih sedela kod kuće