"ODE U NEBESA NEMAČKA KAO TRGOVINSKI PARTNER" Vučić: Trgovinska razmena povećana za 26 odsto

Tanjug

05. 05. 2022. u 10:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na kraju posete Berlinu, da su razgovori bili teški, ali da je zadovoljan velikim interesovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom.

ОДЕ У НЕБЕСА НЕМАЧКА КАО ТРГОВИНСКИ ПАРТНЕР Вучић: Трговинска размена повећана за 26 одсто

Foto: Instagram

Vučić je, nakon sastanka sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok, preneo da je i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem, na čiji poziv je boravio u Berlinu, a i sa ministarkom razgovarao o svim važnim pitanjima, kao što su evropska perspektiva, kriza u Ukrajini, situacija na KiM.

- Nisu bili jednostavni razgovori, ali sam zadovoljan velikim intersovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom. To je važna vest - objasnio je on.

Vučić je ukazao da je u prva tri meseca trgovinska razmena sa Nemačkom povećana za 26 odsto.

- To ne znači da će taj nivo biti na godišnjem nivou, ali će svakako biti iznad sedam milijardi evra. Ode u nebesa Nemačka kao trgovinski partner, postaje neuporedivo značajnija. Preći će po prvi put 15 odsto ukupne trgovinske razmene Srbije sa inostranstvom, ubedljivo je najznačajnija zemlja - objasnio je on.

Vučić je kazao da neki delovi razgovora nisu bili jednostavni i laki, ali ne može uvek da se izabere lak put.

Preneo je da razgovore sa nemačkim partnerima završava danas u 12.30 u Beogradu, susretom sa ministarkom odbrane Kristinom Lambreht.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)