VUČIĆ: Verujem da ćemo sutra imati nižu cenu goriva nego prethodne nedelje

Novosti online

31. 03. 2022. u 20:51

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izrazio je večeras uverenje da će cena goriva sutra biti niža nego što je bila ove sedmice.

ВУЧИЋ: Верујем да ћемо сутра имати нижу цену горива него претходне недеље

D. Balšić

Od početka ukrajinske krize, vlada svakog petka formira cenu goriva za naredih sedam dana, kako bi se sprečio nekontrolisani rast cena goriva.

- Verujem da ćemo sutra imati nižu cenu goriva nego prethodne nedelje. Ali ona je i dalje strahovito visoka - rekao je Vučić.

Na pitanje zašsto skače cena nafte i gasa, kada nema nestašica, i da li se na berzi sa tim spekuliše, Vučić je rekao da je ekonomija uvek 50 odsto psihologija, ali da i da druge zemlje ne mogu da obezbeđuju rezerve, jer Rusi ne isporučuju za rezerve.

- Sve rezerve gasa su na minimum, 13 odsto u Austriji. Naše rezerve gasa u ovom momentu su 18 odsto, i to smo napunili prethodnih pet dana - rekao je Vučić.

On je pojasnio da SAD žele spuštanje cene nafte, jer imaju velike probleme unutar svoje teritorije.

- Danas će bog zna koliko miliona i milijardi litara ili barela Bajden da ispusti, da bi spustio cenu nafte. SAD počivaju na povoljnim kreditima za stanove i na niskoj ceni beznina. To je ono na čemu su se SAD razvile, i time je Amerika sada pogođena - rekao je Vučić.

Zato, kaže, SAD reaguju, a američki državni sekretar Entoni Blinken razgovara sa šeikom Bin Zajedom, kao i sa Salmanom, na Bliskom istoku, kako bi rešili problem.

(Objektiv)

BONUS VIDEO - ŠAPIĆ PORUČIO: Učinićemo sve da Beograd bude grad sporta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni