ODLUKA Vlade kojom se osigurava snabdevenost gorivom bez većeg skoka cene, pripremljena je i trebalo bi danas da bude usvojena. Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, država će se odreći 20 odsto akcize i ukinuti carinu na uvoz sirove nafte iz trećih država, a trgovcima će biti ograničena marža na šest dinara.

Komentari (8)

Neko

10.03.2022. 07:50

Razbacujete se sa parama i pomoci mladima koji mogu volu rep da iscupaju i polovina novca otislonu kockarnice od toga a za privredu i poljoprivredu vam tesko pada da se odreknete akciza na gorivo. Ne gubi drzava nista ako se budzet lepo raspodeli

električar

10.03.2022. 15:04

Zašto vlast ne objasni u čemu je razlika izmedju Srbije i BiH ??? BiH ukida akcize na šest meseci, a Srbija ukida "deo akciza" ... Zašto "jaka" Srbija ne može ono što "slaba" Bih može ??? Ili je Srbija "jaka" upravo zbog toga što više otima od naroda, a ne zbog toga što ima pošteniju vlast ???

električar

10.03.2022. 15:09

"Slaba" BiH ukida akcize na gorivo na šest meseci, a "jaka" Srbija se odriče "čak" petine nameta. Da li se jačina Srbije ugleda u tome što vlast više otima od naroda ??? Zašto Srbija ne može ono što BiH može ???