"RESTRIKCIJA STRUJE NEĆE BITI" Brnabićeva: Energetski sistem se polako podiže, najgore je prošlo

Tanjug

16. 12. 2021. u 11:59

RESTRIKCIJA struje u Srbiji neće biti, energetski sistem se polako podiže i najgore je prošlo, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

РЕСТРИКЦИЈА СТРУЈЕ НЕЋЕ БИТИ Брнабићева: Енергетски систем се полако подиже, најгоре је прошло

Foto: Novosti

Brnabićeva je to rekla novinarima posle puštanja u rad platforme "eKonsultacije".

Naglasila je da bi bezbednosne službe trebalo da provere sve što se desilo proteklog vikenda i istakla da je neverovatan toliki stepen neodgovornosti i nekompetentnosti u EPS-u.

- Neverovatno je da ispadne šest blokova. Morali su da postoje kontrolni mehanizmi - rekla je Brnabićeva i dodala da je u ovom trenutku važno da se podignu svi blokovi, pojača otkopavanje uglja i uvoz smanji na minumum.

Na pitanje da li je smenom četiri direktora EPS-a stavljena tačka na utvrđivanje odgovornosti, ona je rekla da nismo imali restrikcije nijedan dan i podsetila da su u februaru 2012. bile restrikcije za privredu, koja je zbog toga izgubila stotine miliona evra.

- Nije imao ko tada da pozove na odgovornost, jer nije bilo medija koji su smeli da postave pitanje koje se nije sviđalo vladajućoj garnituri, a danas imamo brojne medije koji pitaju da li je smena direktora dovoljna - navela je Brnabićeva.

Kako kaže, to pokazuje koliko se Srbija promenila i koliko je veća demokratičnost u društvu.

- Ne znam da li je ovo (smene u EPS-u) kraj te priče, videćemo, ali ćemo još dugo pričati o tome i odgovornosti zašto se to desilo.

Na pitanje da li su validne odluke v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića, s obzirom na njegov v. d. status, Brnabićeva je rekla da su v. d. funkcije problem u javnoj upravi na šta je, kako kaže, ukazivala i EU, ali da se taj problem polako rešava.

Na pitanje "kakva je sudbina Grčića", premijerka je kazala da se o tome ne priča u medijima.

- Nismo ovde da pričamo o sudbini Grčića, videćemo. On razume kolika je njegova odgovornost - rekla je ona i dodala da 2012. nije postojala svest o odgovornosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a