INVESTITORI SU SE PREVIŠE ZAIGRALI: Crne slutnje čoveka koji je prvi predvideo ekonomski krah 2008.

Novosti online

22. 11. 2021. u 21:11

MAJKL Beri, legendarni ulagač sa Vol strita i osnivač fonda „Skion kapital“ koji je vodio do velike krize 2008, smatra da nas čeka „majka svih finansijskih kriza“.

ИНВЕСТИТОРИ СУ СЕ ПРЕВИШЕ ЗАИГРАЛИ: Црне слутње човека који је први предвидео економски крах 2008.

Arhiva

Beri, koji je prvi predvideo veliku krizu na američkom tržištu nekretnina 2008. i koja je na kraju potopila svet, smatra da su se ulagači na berzama previše zaigrali, što u kombinaciji s inflacijom ne vodi ni u šta dobro.

-Imamo više spekulacija nego u dvadesetim godinama 20. veka, koje su dovele do Velike depresije 1929. Imamo više valuacije nego u devedesetim godinama, koje su dovele do krize početkom dvehiljaditih, napisao je Beri na Tviteru.

On je konstatovao da su plate radnika u ovoj godini stagnirale, što je uz visoke stope inflacije osiromašilo većinu ljudi.

-Realne plate, prilagodimo li ih za inflaciju, u ovoj godini u SAD su pale za 2,2 odsto. Čini mi se da je ovo jedina zaista bitna vest u maničnoj godini. Inflacija je ništa drugo nego masovni porez, ne zaboravite to, napisao je, piše portal Bonitet, prenosi Blic biznis.

Pre toga, podseća portal, na temu spekulacija na berzama, još u junu poručio je da su one predznak „majke svih slomova“: „Kada kripto padne s bilionskih vrednosti, a razne meme deonice s desetina milijardi vrednosti, gubici u Mejn stritu (ulica u kojoj je smešteno američko ministarstvo privrede, tj. realni sektor,) meriće se u veličinama BDP-a pojedinih zemalja.

Prethodno, Voren Bafet, američki milijarder i investicioni guru, objavio je u nedavnom intervjuu za Si-En-Bi-Si da dolazi još jedna pandemija, koja bi mogla biti gora od aktuelne pandemije. Dobre vesti nema ni takozvani Dr Propast odnosno Nurijel Rubini koji je predvideo ekonomsku krizu iz 2008, a sada tvrdi da su moguća 4 scenarija.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)