KUPCU SPREMAN PLAN ZA GRADNJU: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaje Industriju motora i traktora

S. B.

26. 10. 2021. u 10:55

PRODAJU se objekti nekadašnje "Industrije motora i traktora" na Novom Beogradu. Deo su stečajne mase ovog preduzeća. Na javnom nadmetanju biće ukupno 77 nekretnina. Sve se vode na Zemunsku ulicu broj 26. Većina je uknjižena kao vlasništvo IMT, a 22 se vode kao vanknjižno vlasništvo. Početna cena ove imovine je 8,3 milijarde dinara. Potencijalni kupci izvesno treba da razmišljaju o gradnji stanova i kancelarija. Nacrt plana detaljne regulacije, koji je trenutno na javnom uvidu, na ovoj lokaciji predviđa nicanje novog naselja - mahom stambene i komercijalne namene.

КУПЦУ СПРЕМАН ПЛАН ЗА ГРАДЊУ: Агенција за лиценцирање стечајних управника продаје Индустрију мотора и трактора

Objekti beogradskog IMT / Foto N. Fifić

U trku za imovinu nekadašnjeg giganta mogu da uđu svi koji, za početak, uplate milion dinara radi otkupa prodajne dokumentacije. Rok za uplatu depozita, koji iznosi 3,3 milijarde dinara, ističe 15. novembra. Potencijalni kupci obrazac za učešće u javnom nadmetanju moraju da podnesu do 17. novembra. Ukoliko bude zainteresovanih, nadmetanje će se održati 22. novembra.

Urbanisti su između ulica Jurija Gagarina i Zemunske ucrtali 5.093 buduća stana. Na 47,8 hektara jednog dana živeće nepunih 15.000 staovnika. Planeri predviđaju da će na ovom mestu rasti najmanje hiljadu dece vrtićkog uzrasta, pa su tri lokacije upisane za vrtiće, ali se predviđaju i četiri depadansa. Ima mesta za dve osnovne škole, jer bi buduće naselje moglo da ima najmanje 1.300 dece đačkog uzrasta. Ucrtano je i oko 150.000 kvadrata komercijalnih sadržaja. U njima, kao i školama, radilo bi najmanje 1.700 ljudi. Javni uvid u nacrt plana moguć je do 10. novembra.

Na ovoj lokaciji su se nekada uspešno proizvodili traktori. Firma je otišla u stečaj krajem 2015. godine. Privredni sud u Beogradu otvorio je postupak zbog trajnije nesposobnosti plaćanja. Pominjalo se da dug IMT-a iznosi oko 186 miliona evra. Najuspešnija godina ove firme bila je 1989. Tada je sa IMT-ovih traka u prodaju otišlo čak 48.000 traktora. Pred stečaj uspevali su da ih sastave svega desetak u godinu dana.

TRAKTORI IZ JARKOVCA

TRAKTORI sa oznakom IMT i dalje se proizvode i to u opštini Sečanj. Proizvodnja je u vlasništvu indijske kompanije "Tafe". Ona je pre nekoliko godina kupila za 66,8 miliona dinara pravo na intelektualnu svojinu IMT-a, koja uključuje brend, nacrte dizajna i autorska prava, kao i nekretnine u Jarkovcu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća