Od jeseni još bogatija ponuda edukacija PKS za privredu

Novosti online

31. 07. 2023. u 11:09

PRIVREDI i kompanijama od septembra će biti na raspolaganju bogata ponuda različitih vrsta edukacija koje organizuje Centar za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije birajući najbolje predavače i obuke u skladu sa potrebama poslovne zajednice.

Од јесени још богатија понуда едукација ПКС за привреду

Foto: PKS

U prvoj polovini godine organizovano je oko 100 različitih obuka, seminara, treninga koje je pohađalo čak 7.500 polaznika.

- Centar tokom cele godine omogućava savremenu poslovnu edukaciju zaposlenima u privredi i javnom sektoru. Programi treninga i radionica su kreirani u neposrednoj saradnji sa poslodavcima, koji svoju konkurentnost baziraju na usvajanju novih veština i znanja zaposlenih - ističe Ivana Kovačević, rukovodilac Službe za edukaciju PKS.

Komora za predstojeću jesen, po njenim rečima, nastavlja da organizuje raznovrsne specijalističke treninge i obuke za gotovo sve sektore privrede.

- Organizovaćemo edukacije iz različitih oblasti poslovanja počev od prava i zakonske regulative kao što su interno i vansudsko rešavanje radnih sporova, primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u oblasti rada i zapošljavanja, pojam mobinga, ugovori u privredi sa domaćim i inostranim partnerima uz sredstva obezbeđenja. Tu su seminari iz sektora finansija, primene Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, analiza finansijskih izveštaja, naplate problematičnih potraživanja do tema koje se odnose na unapređenje poslovanja, menadžerskih kompetencija, upravljanja stresom na radnom mestu i otkrivanja njegovih uzročnika - objašnjava Kovačević.

Saradnja PKS i USAID na projektu „Bolja energija“

Ono što je novina, a gde je PKS prepoznata kao partner od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) je realizacija projekta „Bolja energija“. U okviru ovog projekta predviđena su dva ciklusa obuka na temu „Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energetske sanacije stambenih zgrada“, a koji su namenjeni organizatorima profesionalnog upravljanja, kao i upravnicima višestambenih zgrada, opštinskim energetskim menadžerima i službenicima lokalnih samouprava zaduženim za stambena pitanja. Tokom jula u Beogradu i regionalnim komorama održan je prvi ciklus obuka, koji je pohađalo oko 400 učesnika, dok je drugi ciklus planiran od 5. do 14. septembra, kada će polaznici nastaviti sa usavršavanjrem u oblasti primene energetske efikasnosti u stambenim zgradama, koja je neophodnost i najisplativija investicija za budućnost.

Obuke za profesionalne upravnike

Takođe, na osnovu poverenih poslova Centar organizuje i obuke kandidata koji žele da se bave poslovima profesionalnog upravljanja u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, kako bi nakon odslušanih obuka i položenih ispita stekli pravo na dobijanje licence za profesionalnog upravnika.

Kompletnu ponudu obuka PKS nalazi se na linku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)